Blanes i Valjevo, dve ljubavi Anke Marie

imagePrvi put u istoriji valjevske odbojke u listu igračica upisana je jedna strankinja . Anka Maria Gonzales igra za OK Valjevo i o našem gradu govori kao o svojoj drugoj kući.

Odbojka koja je godinama u Valjevu bila prilično uspavana, poslednjih godina ponovo je važan sport u gradu. Postignuti su zapaženi rezulatati, a dolaze i dobri igrači. Već godinu dana za OK Valjevo igra i Anka maria Gonzales iz Blanesa nedaleko od čuvenog letovališta Ljoreta Del Mar.
„Odbojku sam počela da treniram u Zvezdi, prvo kod Tamare Korać a onda kod Srđana Milovanovića i prošla sam sve selekcije do seniorske. Karijeru sam želela da nastavim na koledžu u SAD ali, na žalost, sprečila me je bolest. Posle pauze otišla sam u Dinamo u Pančevo, a u Valjevo sam stigla na pozajmicu kako bih mladim devojkama pomogla u Prvoj B ligi, kaže Anka Maria čija je mama  Beogradjanka.
Iako je teško poverovati da Valjevo ima sličnosti sa španskim Blanesom Anka maria tvrdi da sličnosti postoje i da ih je upravo ona uočila . Te sličnosti razlog su što je zavolela Valjevo i u njega se gotovo zaljubila.

„Valjevo ima neverovatnu dušu i tako me podseća na moje rodno mesto po neposrednosti, srdačnosti i otvorenosti ljudi, a pri tome je uređen, pun istorije i kulture. I dalje nekada ne verujem koliko sam prijatelja ovde za tako kratko vreme stekla. Iako sam prva strankinja među odbojašicama, svi su me sjajno prihvatili. Oduševila sam se kada su devojčice u klubu napravile plakat dobrodošlice za mene, a kasnije mnoge od njih poželele i da ih naučim koju reč španskog. Drago mi je da sam im i uzor, a dovoljno je da dođem na njihov trening i pozovem ih na našu utakmicu, gotovo sve se odazovu“, priča Anka Maria.
Zaljubljenik u fotografiju, studira  turizam i na prvo mesto ipak stavlja sport, bilo bi dodatno objašnjenje Špankinje  koja je valjevskoj odbojci već dala doprinos.
Koliko god se zadržala u Valjevu, Anka Maria kaže da ne odustaje ni od internacionalne karijere. Pre svega razmišlja o svojoj rodnoj zemlji i kaže da ima ambiciju da zaigra za njihovu reprezentaciju, s obzirom da ima špansko državljanstvo.
„Rodni Blanes i Valjevo će uvek imati posebno mesto u mom srcu“ kaže Anka Maria.

Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.