Večernje novosti:DS će biti kičma opozicije

imageVečernje novosti pišu: Glavni odbor Demokratske stranke u nedelju raspravljao o izbornoj strategiji. Šutanovac: Naći ćemo zajedničkog evropskog predsedničkog kandidata

NEĆEMO sarađivati sa SNS ni na jednom nivou i potrudićemo se da nađemo evropskog predsedničkog kandidata.
Ovo je poručio u nedelju Dragan Šutanovac, lider Demokratske stranke na sednici Glavnog odbora na kojoj se raspravljalo o političkoj strategiji za buduće izbore. Prema našim saznanjima odlučeno je da stranka o kandidatu za predsednika odluči u januaru, a prema raspoloženju rukovodstva male su šanse da podršku dobije Vuk Jeremić (najviše se njegovoj kandidaturi suprotstavio Balša Božović).

– Želja DS je da bude kičma i stožer okupljanja oko predsedničkog kandidata proevropskih stranaka. Za DS je ime kandidata manje važno, od onog šta će biti njegova politika. A ona se mora zasnivati na evropskim vrednostima, za koje se DS zalaže punih 27 godina.

Šutanovac je najavio da će demokrate doneti teške odluke, ali da neće biti koncentrisani na jednog čoveka:

– Razgovarao sam o predsedničkom kandidatu sa čelnicima drugih stranaka. Za DS je neprihvatljivo da Srbija ima predsednika čija je uloga da samo obilazi sportska takmičenja, maleriše sportiste i deli ordenje. Probleme pred Srbijom ne može da reši jedan čovek. Budući predsednik Republike mora da ima razumevanja za običnog građanina, a istovremeno i da bude poštovan svuda u svetu.

Predsednik DS je napomenuo i da će ovih dana sigurno biti raznih napada i pritiska na demokrate "i od onih na vlasti i od dela opozicije".

– Postoje neki koji pre podne šalju signale da su spremni da sarađuju sa DS, a posle podne puštaju po novinama tekstove protiv nas – rekao je Šutanovac.

Pre početka Glavnog odbora, pročitana je odluka Predsedništva stranke koje je za internacionalnog sekretara imenovalo Aleksandru Jerkov, a za poslovnog direktora Edipa Šerifova.
Tekst i foto:Večernje novosti

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.