Još jedan Valjevac učesnik Evropskog juniorskog prvenstva u biciklizmu

U Valjevo stiže još jedna lepa sportska vest – pored ranije potvrde za Igora Davidova  stiglo je obaveštenje da je i njegov brat Stefan Davidov, odličnim nastupima na poslednjih nekoliko trka, zasluženo izborio poziv da kao član reprezentacije Srbije nastupi  na biciklističkom  Evropskom MTB prvenstvu koje se ovog vikenda održava u Rumuniji.

Sjajno zvuče ovakve sportske vesti jer se na ovaj način uspešan tandem Davidov iz BK Sputnjik MET  upisuje u istoriju biciklizma u gradu na Kolubari. U 139 godina egzistiranja ovog sporta u Valjevu, oni su prvi biciklisti koji će kao takmičari u dresu reprezentacije nastupiti na jednom ovako velikom takmičenju na Evropskom nivou.

U klubu su svi ponosni i obradovani pozivom za reprezentaciju za njihovog i drugog člana jer je i Stefan Davidov vrednim i upornim radom, kao višestruki osvajač svih medalja na  Kupovima i prvenstvima Srbije i u MTB i u drumskom biciklizmu, zasluženo izborio mesto u juniorskom nacionalnom timu. Svi su sigurni da će dvojica braće se boriti lavovski na stazi u Rumuniji i da će dostojno predstavljati našu zemlju i naš grad na ovom Evropskom šampionatu.

I tako, uspešno posejano sportsko zrno u  biciklističkom klubu Sputnjik MET, nakon vrednog rada svih u klubu, sada donosi višestruki prinos i pokazuje se da u ova teška vremena ipak ima primera da valjevska deca mogu ostvariti dobre sportske rezultate. A za dalje i za  ostvarivanje većih vrhunskih dometa kao što su olimpijske igre i svetska prvenstva ipak je neophodno preokrenuti način podrške i  finansijske potpore ovako uspešnim Valjevskim klubovima i od strane grada i od strane države.  Jer u protivnom, ako se u tome uskoro nešto na bolje ne promeni – ponovo možemo doći u situaciju kao što je to bilo ranije slučaj u atletici, odbojci i drugim sportovima – da naša deca ostvare velike rezultate u drugim sredinama gde se više finansijski ulaže i više vrednuje talenat, rad i dobar rezultat.

Ako ne mislimo da se drugi raduju na račun ulaganja Valjeva i svih nas, onda se nadležni za sport trebaju trgnuti iz ovakvog načina rada kako bi se brzo finansijski podržali svi sportisti kao što su braća Igor i Stefan Davidov, ali i sportski kolektivi kao što je upravo i BK Sputnjik MET u kojem još najmanje šestoro dece iz našeg grada kuca na vrata reprezentacije. U suprotnom – svi znamo kako se može završiti ovako lepa sportska priča i kako ovako dobri klubovi mogu potonuti ili biti skrajnuti na margine sa sve decom koja vreme ne provode pored telefona, tableta i u kafićima, već na sportskim stazama i drumovima. A da li to našem društvu i svima nama treba da se desi, a posebno u klubu gde je tako vidljiv veliki rad, zalaganje i ljubav prema jednom ovako teškom i lepom sportu – pa pokazaće skora budućnost.

 

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru i IVANA D

1 comment on “Još jedan Valjevac učesnik Evropskog juniorskog prvenstva u biciklizmu

  1. Taki

    Velika je čast za Valjevo što će imati dvojicu predstavnika na Evropskom prvenstvu u biciklizmu. Dečacima puno sreće i dobre vožnje u takmičenju!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.