Treći rebalans budžeta

imageGradsko veće usvojilo je odluku o trećem rebalansu budžeta za 2016. godinu . Povećane su ponovo pozicije plata, usluga po ugovoru, ali i opredeljena sredstva za Osnovne škole i radove u njima , Vidraku za nabavku kamiona smećara, preduzeću Stubo Rovni data dodatna sredstva. U rebalansu su se našla i sredstva Direkcije za urbanizam.

Odlukom o izmenama i dopunama odluke o budžetu Grada Valjeva za 2016. godinu treći rebalans planirani su  rashodi i izdaci od 2,7 milijardi dinara kao i 247,5 miliona dinara rashoda i izdataka iz drugih izvora.
Planirana masa sredstava za plate po ovoj odluci promenjena je uz saglasnost Ministarstva  za finansije kojim se odobrava povećanje mase zarada na iznos od 508.371.198,97 dinara . Istovremeno je u okviru dozvoljenen  mase izvršena preraspodela  izmedju budžetskih korisnika srazmerno broju i strukturi zaposlenih. U tom smislu povećana je masa zarada u okviru razdela Skupština Grada, Gradsko veće i Gradonačelnik , potom na razdelima obe Gradske uprave i Turističke organizacije.
Posve je jasno da do uvećanja na ovim pozicijama dolazi jer u administarciji ima više ljudi nego što je to prvobitno budžetom biulo predvidjeno . Tu su novi poomoćnici, novi šefovi kabineta, novi članovi Veća. Broj zaposlenih,  povećao se i u TO za jedno lice dolaskom nove direktorke dok je stara ostala u radnom odnosu .
To u praksi znači da je za redovne troškove izabranih, postavljenih i zaposlenih lica u Skupštini grada i finansiranje polirtičkih partija rebalansom opredeljeno 20,6 miliona dinara što je uvećanje za 11,8% od prvobitno planiranih sredstava, navodi se u obrazloženju budžeta (str 134).
 Rebalansom je značajnije uvećana ekonomska klasifikacija 411-Plate , dodaci i naknde zaposlenih i 412-Socijalni doprinosi na teret poslodavca.
Pozicija Gradonačelnika i Gradskog veća uvećana je za  32,038.313 dinara po pomenutom osnovu plata i doprinosa, usluge po ugovoru i materijal.
Za redobne troškove Gradske uprave  za društvene delatnosti opredeljeno je 214.3 miliona dinara i sredstva su uvećana iz delokruga poslovanja JP Direkcija.
Socijalna i zdravstvena zaštita  uvećana je za 250 000 dinara za isplatu jednokratnih pomoći u okviru boračko invalidske zaštite.
Rebalansom je predvidjeno i 300 000 dinara za nabavku didaktičkog materijala za PU „Milica Nožica“.
Osnovnoj školi u Kamenici opredeljena su sredstva od 430 000 dinara za sanaciju sanitarnog čvora  škole u Ubiću, školi u Popučkama 500 000 dinara po istom osnovu, Petoj školi 400 000 dinara za sanaciju fiskulturne sale, Šestoj  školi 250 000 dinara za sanaciju krova škole  u Bukovici, za sanaciju krova škole u Bebića Luci opredeljeno je 2,5 miliona dinara i 400 000 dinara za molersko farbarske radove na školi na Stavama.
Rebalansom je opredeljeno i dodatnih 10 miliona dinara za naknade troškova prevoza zapsolenih na posao, stalne troškove, usluge po ugovoru, speijalizovane usluge, tekuće popravke i održavanje , nabavku mašina i opreme (nabavka automobila) .
Za turističku promociju planirana su sredtva u iznosu od 140 000 dinara za izradu info tabli na Divčibarama kao i realizaciju turističkih manifestacija koje doprinose turističkoj promociji grada.
JP Stubo Rovni dodeljena su dodatna sredstva u iznosu od 900 000 dinara za kapitalne subvencije, a preduzeću Vidrak 5,9 miliona za nabavku kamiona smećara.

Rebalansom je takodje predvidjena i preraspodela sredstava koja su se nalazila ranije na poziciji Direkcije za urbanizam koja su njenim gašenjem ponovo na računima grada.
Ova odluka stupiće na snagu pre objavljivanja u Službenom glasniku Grada Valjeva.

S.V

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.