Lekarska slava u Bolnici uz značajne goste

imageValjevska Okružna bolnica danas je rezanjem slavskog kolača i svečanom akademijom obeležila lekarsku slavu Vrače. Poseban gost na današnjoj slavi bili su  otac Metodije iguman manastira Hilandar i predsednik Hilandarskog lekarskog društva i direktor klinike „Dragiša Mišović“ ,dr Radisav Šćepanović.

Domaćin slave u Okružnoj bolnici, koja je okupila veliki broj ne samo medicinskog osoblja već i gradskih čelnika i vidjenijih Valjevaca  bila je  služba ginekologije .
A liturgiju je u hramu Svetih vrača u krugu Bolnice služio iguman manastira Hilandar otac Metodije.
„ Velika mi je radost što sam danas ovde i što sam imao priliku da jutros služim liturgiju u bolničkom hramu, a posebna mi je čast što sam bio udostojen da obidjem Vašu bolnicu io da na najbolji način ispunim zapovest Gospoda našega Isusa Hrista koji je rekao da kada obidjemo nekog bolesnika on to prima kao da smo samog njega obišli. Imali smo priliku da posetimo bolniček sobe i da podelimo kao blagoslov Hilandara ikonice Trojeručice kako bolesnicima tako i osoblju Bolnice“, rekao je otac Metodije .

image   Posebnu zahvalnost što je danas medju gostima na slavi u Okružnoj bolnici iskazao je i  predsednik Hilandarskog lekarskog društva i direktor klinike „Dragiša Mišović“ ,dr Radisav Šćepanović  koji je podsetio da  su mnogi lekari valjevske Bolnice već dugo godina prisutni u Hilandaru , a od kako je formirano Hilandarsko lekarsko društvo zaista već uvaženi lekari stalni su posetioci i gosti manastira.
Slavu je svojim kolegama čestitao i gostima se zahvalio što prisustvuju slavskom činu novi direktor Bolnice dr Zoran Djurić. „ Prvi utisci su mi odlični i posebno sam zadovoljan i srećan što nam je danas u gostima otac metodije , iguman manastira Hilandar. Zaista je čast i za Grad Valjevo i Opštu bolnicu što je danas sa nama“, rekao je Djurić.

image Svečanost u Okružnoj bolnici danas su uveličali i učenici Muzičke škole „Živorad Grbić“, tačnije njihovog gudačkog orkestra „Feniks“.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.