Trening za mala i srednja preduzeća

imageTreningu za mala i srednja preduzeća koji je održan danas u Valjevu prisustvovali su privrednici iz Valjeva i okoline. Tema današnjeg treninga je bila „Podrška ekonomskoj revitalizaciji malih i srednjih preduzeća pogođenih poplavama“.

Opšti cilj projekta „Nastavak podrške u obnovi kuća i ekonomskoj revitalizaciji poplavljenih područja u Srbiji“ je pružanje podrške u uspostavljanju normalnih životnih uslova i javne infrastrukture za porodice koje su pogođene poplavama u Srbiji. Specifični ciljevi su pružanje podrške u uspostavljanju normalnih životnih uslova za porodice pogođene poplavama u Valjevu, Šidu, Ljuboviji, Malom Zvorniku, Osečini, Bajinoj Bašti, Loznici, Šapcu i Obrenovcu.
„Već dugo se radi na pružanju pomoći ljudima koji su postradali u poplavama. Obnavljali smo škole, vrtiće, javne objekte i porodične kuće, ali nam je jako važno da pomognemo porodicama koje su izgubile svoje male porodične poslove, čija su poljoprivredna gazdinstva oštećena u poplavama. Završili smo program dodele pomoći i sada radimo edukaciju za privrednike a za poljoprivrednike smo edukaciju završili. Želimo da pomognemo da povećaju svoje znanje iz oblasti finansija i računovodstva i mogućnosti za pristup fondovima koje nudi država i drugi donatori, kako bi imali šansu i mogućnost da obezbede dodatna sredstva za razvoj svog porodičnog posla“, rekao je Uroš Delić, predstavnik Fondacije Ana i Vlade Divac.
Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije a sprovode ga Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hausing Centar (HC), Inicijativa za razvoj i saradnju (IDC) i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Grad Valjevo
Odsek za informisanje i protokol

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.