Danas opelo i sahrana mladića ubijenog u „Zipi“

imageIstraga koja se vodi u vezi pucnjave u noćnom klubu „Zipa“ u noći između subote i nedelje oko 2 časa, kada je smrtno stradao Damjan D. (25) pokazuje da nije bilo nasumične pucnjave, već da je svaki metak koji je ispalio uhapšeni Sreten N. (22) praktično išao u pravcu ubijenog mladića, saznaje Vamedia.

Kako su nam ispričali naši pouzdani izvori bliski istrazi, do pucnjave je došlo nakon incidenta ispred „Zipe“ gde su se ubijeni i ubica najpre verbalno i fizički sukobili. Po izjavama svedoka, iako je svađa bila žestoka, u jednom trenutku je izgledalo da su mladići izgladili odnose, pa se Damjan vratio u „Zipu“ gde inače radi kao obezbeđenje, ali je kritične noći tu nalazio kao gost sa svojim drugovima. Sreten se udaljio ali se samo 15 minuta kasnije vratio sa pištoljem koji ima u nelegalnom posedu i najpre dva hica ispalio na ulaz noćnog kluba.
„Potom je ušao unutra i počeo da puca u pravcu Damjana koji je pokušao da beži u donji deo kafića. Međutim, tri metka su ga podogila u leđa. Jedan hitac je ranio njetgovog druga D.M. koji se nalazio pored njega, a drugi gosta Zipe D.P. koji je bio na liniji vatre. Zbog toga, u krivičnoj prijavi, uz izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, policija je ovo delo kvalifikovala kao teško ubistvo“, navodi naš izvor.
I pored velike borbe lekara, Damjan je od zadobijenih rana preminuo u urgentnom centru, dok se ostali ranjeni mladići nalaze van životne opasnosti. Sreten N. je nakon zločina pobegao, ali je uhapšen sat vremena kasnije i nakon saslušanja, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.
Damjan je, kako saznajemo, bio pripadnik navijačke grupe „Delije Valjevo“, ali pre zločina nije bio u ličnom sukobu sa ubicom koji je još 2014. godine imao prekršajnu prijavu zbog tuče sa obezbeđenjem „Zipe“, kada ubijeni mladić nije radio tamo, a nekoliko meseci kasnije i tuču sa „Delijama“ u Knez Miloševoj ulici. Međutim, ni u toj tuči Damjan nije učestvovao. Policija je tada protiv učesnika, uključujući i Sretena N. podnela krivične prijave, ali se slučaj završio oportunitetom koji je predložilo tužilaštvo.
Opelo i sahrana ubijenog mladića od koga se oprostio veliki broj Valjevaca a navijači Crvene Zvezde su transparent sa njegovim imenom razvili na utakmici sa Radom sinoć, biće obaveljno danas.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.