Odbojkaška podloga u parku Pećina

imageUredjenje parka Pećina polako se bliži svojoj završnoj fazi. Nakon jedne neuspele nabavke podloga za odbojkaški teren je konačno stigla. Ministarstvo turizma , kako je najavljeno, sa 4 miliona dinara finansiraće završetak.“Park polako ulazi u završnu fazu“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić na čiju je inicijativu park i rekonstruisan.

Grad Valjevo je u protekle tri godine rekonstruisao park na Pećini koji je ranije bio prilično zapušten i do sada je u brojne radove uloženo 30 miliona dinara. U ranijim godinama bilo je nekoliko inicijativa i pokušaja da se park uredi , ali su tek radovi u poslednje tri godine počeli da daju vidljive rezultate.
Park je uradjen u nekoliko delova od kojih je prvi namenjen sportu i rekreaciji , drugi deo za ekstremne sportove i treći deo u kome je dečije igralište.
Krajem aprila svi započeti radovi ušli su u završnu fazu, a kako je tada teneder za nabavku podloge za odbojkaški teren propao morao je biti ponovljen.
„Ostaje jos košarkaski teren, rekonstrukcija staza i rasveta pored, ali i fudbalski teren . Sada sve ovo treba čuvati. Hvala na doslednosti i principu završiti započeto . Mnogo je truda uloženo i park je sada daleko lepši od onoga što smo imali pre tri godine kada smo počeli rekonstrukciju. I ostali radovi biće izvesno završeni. Procedure su malo sporije , ali eto i dostižne“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić na čiju inicijativu je i započeta rekonstrukcija parka.

image Jeremić kaže da je zadovoljan izvedenim radovima i da se nada da će sve ono što je uradjeno biti i sačuvano od huligana. „Gradu su potrebni ovakvi prostori. Pećina je nekada bila neprikosnoveno mesto za okupljanje kad je odlazak u prirodu u pitanju. Sad svako u tom parku može pronaći nešto za sebe , neki svoj deo. Obišao sam park i drago mi je da je dečije igralište, njihov parkić, bilo prepuno. Moramo mi kao grad da najmladjima ponudimo sadržaje koji su kvalitetni, samo tako možemo da menjamo stvari na bolje“, kaže Jeremić.

image

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.