Potop valjevskog brenda

imageValjevski KK Metalac po svemu sudeći neće učestvovati u KLS jer do isteka roka nije licencirao igrače. Igrača nije bilo ni na jučerašnjem treningu , a dugovi neprestano rastu.

Veliko je pitanje šta je urušilo valjevski Metalac? Da li prevelika ambicija, nedostatak stabilnog finansiranja ili nešto sasvim treće, tek KK Metalac u osnovi kao klub doveden je u stanje neizvesnosti. Po do sada dostupnim , a teško proverivim informacijama Metalac ima dugove i preko 30 miliona dinara. Već u narednom budžetu grada ovaj klub neće moći da računa na iste prihode kao do sada zbog izmene Zakona pa je pitanje kako bez sponzora otplatiti dugove , a kamoli pokrenuti igru na dalje.
Nepoznat je trenutnio status uprave , ali je poznato da je ostavku podneo predsednik skupštine Zoran Vraneš koji je zatražio i isplatu dugovanja prema njemu u visini od 1,2 miliona dinara. Ovaj klub duguje i Vladimiru Djokiću šest zarada , a Djokić je podneo i pravosnažnu tužbu.
Nema novca , na terenu nema ni igrača pa nema ni takmičenja.
Pod ugovorom su tri igrača Kočović, Rakićević i Kutlešić sa kojima je individualne treninge poslednjih dana radio upravo Djokić mimo KK Metalac. Svi su izgledi da sada kada najverovatnije nema ni KLS da ovi igrači mogu raskinuti za njih trenutno vrlo štetne ugovore.
Upućeni u ovu tematiku tvrde da je propast Metalca počela nerealnom ambicijom učešća u ABA ligi za šta klub nije bio finansijski spreman. Učešće u visokom rangu zahteva i kvalitetne , ali skupe igrače za koje KK Metalac nije imao novca. Neki pak tvrde da su i postojeći bili preplaćeni.
Klub koji je u jednom trenutku nazivan brendom Valjeva pokazao je svu svoju krhkost , a istini za volju svi oni koji su zauzimali važna mesta u upravi netragom su nestali i nisu voljni da bilo šta komentarišu.
Šta će se sada desiti?

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.