JKP “Vodovod Valjevo” i Grad Valjevo preneli informaciju dobijenu od gradjana

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavili napisi da su izjavom za medije , a u vezi radova na izgradnji vodovodne mreže do ugroženih korisnika, JKP Vodovod i Grad Valjevo priznali zagadjenje bunara gradjana usled iskopavanja na pomenutom području , JKP Vodovod i Grad Valjevo oglasili su se saopštenjem za javnost u kom se navodi da su takve informacije dobijene od samih gradjana , ali i da ni JKP Vodovod ni aktuelna gradska  vlast  nisu bili ti koji su davali dozvole za bilo kakva iskopavanja. Saopštenje koje potpisuje direktor Vodovoda prenosimo u celosti:

„JKP “Vodovod Valjevo” je tokom prošle godine dobio više zahteva gradjana Popučaka za dovodjenje gradske vodovodne mreže do njihovih domaćinstava. U tim razgovorima gradjani su naveli da je došlo do zagadjenja njihovih bunara te i iznelii svoje vidjenje razloga zagadjenja .

Upravo njihove razloge JKP  “Vodovod Valjevo”navelo je u informaciji dostavljenoj medijima. JKP “Vodovod Valjevo” prihvata odgovornost što u dostavljenoj informaciji za medije nije naveden izvor, odnosno način kako je  “Vodovod Valjevo” došao do saznanja.

Shodno navedenim činjenicama, neumesno je tumačenje da JKP  “Vodovod Valjevo” i Grad Valjevo bilo šta kako je rečeno „priznaju“ vezano za uzroke zagadjenja bunara. Nasuprot u javnosti iznetoj tvrdnji stoji i činjenica da JKP  “Vodovod Valjevo” i aktuelna gradska vlast ne stoje i ne mogu se dovesti u vezu sa bilo kakvim istražnim radnjama, naročito ako  se zna i javnosti je dostupna informacija da je dozvole i saglasnosti izdala prethodna vladajuće garnitura.

JKP “Vodovod Valjevo” i Grad Valjevo, istine radi, priznaju sledeće: Izašli smo u susret zahtevu gradjana, izgradili smo vodovodnu mrežu, do potrošača na seoskom području doveli smo gradsku vodu visokog kvaliteta.

JKP  “Vodovod Valjevo” istovremeno nije učesnik na predstojećim izborima kao odbornički kandidat,  kao što je  to slučaj sa  pojedinim licima koja su na društvenim mrežama dala tumačenje naše informacije. Ali bez obzira na to, apelujemo na iste da u dnevno političke svrhe ne koriste JKP  “Vodovod Valjevo” koji je servis svih gradjana Valjeva  bez obzira na njihova politička opredeljenja, a pravo na vodu zagarantovano je Rezolucijom Generalne skupštine UN 64/292.

Ivan Filipović,  direktor JKP  “Vodovod Valjevo”

6 comments on “JKP “Vodovod Valjevo” i Grad Valjevo preneli informaciju dobijenu od gradjana

  1. Sneža

    Svi to znaju , ne razumem zašto objašnjavate , i ko je kopao i ko im je dao dozvolu.

    Reply
  2. Шпанац

    Нема бивши, нема садашњи сви сте по истим шињелом.

    Reply
  3. Predrag Savić

    A zašto Gradska uprava sada ne objavi svoje odgovore na odbornička pitanja Lokalnog fronta u dva saziva Skupštine grada, čime bi lako dokazala da nema ništa sa istraživanjem litijuma? Zašto ne objavi kopije izveštaja o geološkim istraživanjima na području grada koje je dužna da jednom godišnje dostavlja Ministarstvu rudarstva i energetike?
    Ne može, jer ni odgovori ni izveštaji NE POSTOJE! Vlast SNS se godinama pravi mrtva kad god se pomene litijum, a sad iz džepova gradjana plaća radove koji ne bi bili potrebni da su štetočine iz „Eurpolitijuma“ na vreme zaustavljene!

    Reply
  4. Omladino pakujte se na vreme…

    Pola Srbije nema kanalizaciju, trecina je sa poljskim toaletima, a pravimo svetske stadione i stanove od 10.000€ po kvadratu.
    Da li je to normalna država? Da ne pričamo o jadnim penzijama od 15 i platama od 40.000 dinara.
    Pa kome treba ova država. Zato se i gasimo. Ne bi mogli ni Japanci da nas oporave.

    Reply
  5. Лазар

    напред,изађите и гласајте за лопове,преваранте,манијаке.(Било кога да изаберете,свешће се на исто)
    Море што неко написа,пакујте кофере ,децо

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.