Na izbore 2. juna u Valjevu ide šest izbornih lista

IZBORI 2024

Gradjani Valjeva na predstojećim lokalnim izborima biraće izmedju 6 ponudjenih izbornih opcija i to :

  1. ALEKSANDAR VUČIĆ – VALJEVO SUTRA (Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije SPS; Milan Krkobabić Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije Solidarnost i pravda PUPS- Solidarnost i pravda; Milica Đurđević Stamenkovski Srpska stranka Zavetnici Zavetnici, dr Vojislav Šešelj Srpska radikalna stranka SPC; Milan Stamatović Zdrava Srbija ZS; Rasim Ljajić Socijaldemokratska partija Srbije SDP Srbije: Marijan Rističević Narodna seljačka stranka NSS: Dragan Marković Palma Jedinstvena Srbija JS; Aleksandar Vulin – Pokret socijalista PS; Nenad Popović Srpska narodna partija SNP, Miloš Vučević Srpska napredna stranka SNS)
  2. Ruska stranka-Rusija i Valjevo u srcu-Milija Nestorović
  3. Svanuće-Ujedinjeno Valjevo može
  4. Ekologija, zeleno Valjevo-Stil života
  5. Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo – za kralja i otadžbinu prof.dr Branimir Nestorović
  6. „Kasnimo!“(Narodna stranka -Mirjana Jugović, Srpski Pokret Dveri-Stanko Ranković)

S obzirom d a je zaključen jedinstveni birački spisak , za očekivati je da izborne kampanje narednih dana do izbora budu u punom jeku. U medjuvremenu u Valjevu najaktuelnije su bile teme prigovora na izborne liste pa je tako odlukom GIK-a, a na izjavljeni prigovor, koju je potom potvrdio Viši sud u Valjevu , poništena izborna lista GG Pokret Sad.

Dr Snežana Mijatović za Vamediu nakon takve odluke GIK-a i suda navodi da ne treba zaboraviti da je ova lista prikupila 900 potpisa za kandidaturu. „Nakon svega , zahvaljujem se svim ljudima koji potpisima podržali našu izbornu listu i onima koji su hrabro imenom i prezimenom stali na istu pokazavši nam da imamo podršku za svoje političko delovanje“, rekla je Mijatović.

Koalicija Ujedinjeno Valjevo može u proteklom periodu podnela je čak 4 prigovora , ali su po mišljenju GIK-a bile neosnovane i samim tim i odbačene. „Rekao bih samo da i to nešto govori i pokazuje , pre svega bezakonje i bahatost, a to je upravo ono protiv čega se borimo“, kaže Željko Trifunović šef izbornog štaba koalicije UVM.

U javnosti do sada vidljivu i intenzivnu kampanju ima upravo koaliciaj Svanuće , ali i Ujedinjena patriotska opozicija dok se Ruska stranka oglasila samo jednim saopštenjem i to kao reakcija na podnet prigovor na njihovu listu.

Nenapadnu kampanju za sada vodi i koalicija SNS-SPS i partije okupljene oko njih dok se još uvek bar zvanično nisu oglasile liste Ekologija i Kasnimo. Ipak, kako se kampanja sada praktično zahuktava ostaje vremena da svi učesnici na izborima javnosti predstave svoj program i aktivnosti.

 

6 comments on “Na izbore 2. juna u Valjevu ide šest izbornih lista

  1. Ana R.

    SNS u koaliciji sa 12 stranaka, ne računam one koji su se „utopili“ od ranije u SNS.

    Reply
  2. Dragan

    Cujem od prijatelja da ovi iz opozicije hoce da crknu od muke sto su im odbaceni svi prigovori. ponadali se da ce biti usvojeni ali nisu racunali da smo se dobro spremili i da ce nasa komisija dozvoliti nasima sto su se kandidovali da poprave svoje liste. Nemozete protiv nase masinerije nista na jednu vasu listu ide pet nasih

    Reply
  3. Cale

    Sreća što ovi iz opozicije imaju svoje pajtose na svim listama. Evo malopre, na pijacu u Kolubari, videh mnogo mladih ljudi u razgovoru s’narodom, samo onaj Mikin ortak – penzioner iz PUPS sedi u pijačnom bircuzu, rakija sa Pavlovićevim skupljčima potpisa i laje li laje po listi SNS, na kojoj se i sam nalazi visoko. Gde gođ je bio u.ro je motku, pa će i ovde. Baš bez veze.

    Reply
  4. Zoran

    Sjajno je što se gospodža i Komore s’finom mesečnom. platom (oko 2.500,€) a za ništa, aktivno uključila u kampanju. Navukla i majicu s’aplikacijama SNS, pa samo deli kolačiće sreće, plajvazoce, poslužavnike, upaljač… Ali sve pogrešno – deli ovima koji glasuju za Svanuće, Ćetnike i novo-lidera Pavlovića (koji uzgred budi rečeno i ne učestvuje u izbornoj trci). A nema informaciju da je već smenjen od onog Svetlice iz Holdinga. Ahahaha… Veselo.

    Reply
  5. Милош Марјановић

    ovi Zavetnici su pravo otkrovenje. joj kakva smejurija. da pogaziš svaku izgovorenu reč u roku od godinu dana

    Reply
  6. Анонимни

    Pogledajte ko je sve na listi 1. Aleksandar Vučić – Valjevo malo sutra. Ne bih da mnogo komentarišem, ali setite se kako je
    Boba prozivao i pljuvao onog jadnog Stamatovića da je harmonikaš i ….. a sad su zajedno. Ovaj grad, a i država nikako da
    se oslobode 90-ih. Umesto da napravimo iskorak mi dva nazad.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.