Pa što se brukamo?

imagePomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić koji je predstavljao  Grad Valjevo na sastanku održanom u Beogradu povodom statusa Direkcije za urbanizam novinarima izjavio da on ne zna šta zakon predvidja po pitanju Direkcije u budućnosti. Pimić inače zadužen za poljoprivredu i privredu nije znao da odgovori ni na jedno novinarsko pitanje.

Budući status Direkcije bio je povod za sastanak u Beogradu kome su prisustvovali brojni gradovi i opštine delegirajući svoje predstavnike kako bi se o datoj temi diskutovalo i pronašli najobjektivniji načini za prilagodjavanje zakonskim odredbama. Grad Valjevo na ovom sastanku predstavljao je pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić, a Direkciju Vladan Jerinić. Na pitanje novinara kakav je  budući status Direkcije Pimić odgovara : „
Što se tiče statusa Direkcije formirana je komisija koja će se baviti tim pitanjem i kada budemo imali stav komisije mi ćemo Vam saopštiti“.
Na pitanje novinara da li će grad ispoštovati zakon koji kaže da se Direkcija ne može finansirati na dosadašnji način iz budžeta , Pimić kaže da će komisija uzeti u obzir sve aspekte . Na novinarsko pitanje šta kaže zakon Pimić odgovara : „Ja ne znam stvarno.“

Miroslav Pimić pomoćnik gradonačelnika za pitanja poljoprivrede i privrede potvrdjuje i da je on lično član komisije koja treba da donese odluku o statusu Direkcije . Kako kad ne zna šta kaže zakon , nikom nije jasno . Pimić je ne treba zaboraviti ,  otišao  da predstavlja grad Valjevo , a da prethodno dakle nije informisan šta kaže Zakon koji je i povod za uopšte rešavanje statusa Direkcije. O čemu je Pimić na sastanku mogao govoriti i o čemu je govorio nije poznato jer kako sam kaže on zakon i ne zna .

   
Zakon o budžetskom sistemu („Sl. glasnik RS“ broj 54/2009, 73/2010, 101/2010, 101/2011, 93/2012, 62/2013, 63/2013- ispravka, 108/2013, 142/2014, 68/2015 – dr. zakon i 103/2015) doživeo je značajne izmene i dopune krajem 2015. godine, predvidja izmenu kojom se javna preduzeća, fondovi i direkcije izostavljaju iz definicije indirektnih budžetskih korisnika.

Dakle , javna preduzeća, fondovi i direkcije osnovani od strane lokalne vlasti koji se finansiraju iz javnih prihoda čija je namena utvrđena posebnim zakonom
brišu se, tako kaže zakon . Potrebno je da grad pronadje model o ostvarivanju investicija . 

Ipak Pimić nije pročitao zakon , ne zna šta u njemu piše I zašto se očito razgovara o ovoj temi , ali je bio predstvnik grada. Kakve veze Direkcija ima sa poljoprivredom nije poznato , jer od osnivanja Direkcije na ovamo nikada niko nije čuo niti saznao da  je Direkcija za urbanizam izgradnju puteve Valjeva recimo davala subvencije za poljoprivrednike.  To bi bila novina za sve .
Direkcija nije bila ni deo pregovora sa privrednim subjektima jer domen privrede je domen Grada. A sve su to savetodavne nadležnosti Miroslava Pimića.

Da zaključimo, šta je nakon održanog sastanka kao predstavnik grada,  Pimić savetovao  gradskim čelnicima, ako ne zna ni slovo zakona ?  

Pa što bi rekao sam Pimić : “Ja ne znam stvarno!”

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.