Od danas Sindjelićeva otvorena za saobraćaj

imageZavršetkom rekonstrukcije Sindjelićeve ulice od danas će  ona biti otvorena za  saobraćaj. Iz Direkcije najavljuju početak radova na kružnom toku u Ulici Mirka Obradovića i Hajduk Veljkovoj.

Sindjelićeva ulica završena je i pre roka od 30 dana na  koliko je izvodjač radova, preduzeće Kompresor ing, bilo obavezano. „ Imamo mnogo gradilišta i hoćemo što više da uradimo . Kad je u pitanju Sindjelićeva izvedeni radovi su podrazumevali kompletnu zamenu kolovoznog zastora u dužini od 180 metara , investicija od nepunih 6,1 milion. Ovde su novi trotoari i nova rasveta“, kaže direktor Direkcije Zoran Trifunović.
Sindjelićeva ulica uradjena je sa pozicije investicionog održavanja ulica kao i ostale ulice koje se rade u samom centru grada. Vodovod je već  započeo radove na spajanju ulica Mirka Obradovića i Hajduk Večljkove što je preduslov da se na spajanju ovih ulica uradi kružni tok. „ Vodovod je već započeo radove ,a izvodjača preduzeće Ingrap omni uvodimo danas. Vrednost radova koje ćemo izvesti na toj ulici je blizu 6,7 miliona dinara. Ta ulica će biti zatvorena za saobraćaj 30 dana koliki je rok za izvodjenje radova“, objašnjava Trifunović.
On navodi i da će kružni tok umnogome povećati protok saobraćaja u Ulici Mirka Obradovića, a izražava i nadu da će radovi i u ovoj ulici biti završeni pre roka.

image „ Do kraja gofdine imamo još šest ugovora za koje je izvesno da će se raditi . To su javna rasveta na Petom puku, rekonstrukcija kanalizacione mreže u zoni mosta u naselju Veselinovići, sportski teren u Poparama, Dušanova ulica gde će takodje biti uradjena rekonstrukcija . Upravo u Dušanovoj smo dobili donaciju svetiljki koje će biti u LED tehnologiji i kontrolisaćemo rasvetu daljinski. Odnosno sa tom ulicom ćemo probati da dodjemo do podataka koliko može na LED rasveti da se uštedi“, kaže Milan Trifunović pomoćnik direktora za tehnička pitanja .
Dušanova ulica biće rekonstruisana u dužini od 320 metara od Ulice Vladike Nikolaja do prodavnice Europroma , a vrednost radova je 11 miliona dinara dok je izvodjač radova Kompresor ing.
„ U naredna dva meseca očekuje nas dosta radova i molimo gradjane za strpljenje . Mnogo toga je u centru uradjeno u ovoj godini . Evo Sindjelićeva je sad u potpunosti skoro uradjena. Ostajke nam jedan deo kod Hrama i to ćemo uraditi. Ostaje nam potom u sledećoj godini Pantićeva i par ulica koje su sa njom povezane. Očekujemo da naredne godine krenemo sa ulicama van centra grada“, kaže Milan Trifunović.

S.V. 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.