“Izadji mi na teglu”

imageTuristička organizacija Valjevo je lokalni partner manifestacije „Izađi mi na teglu“, koja se organizuje već treću godinu. Takmičenje u pripremanju ajvara biće održano u Valjevu  15. i 16. septembra na keju Kolubare i parking kod Roda marketa.

TO Valjeva u saradnji sa organizacijom “Bašta mašta” iz Beograda prviput ove godine organizovaće manifestaciju pod nazivom “Izadji mi na teglu”. Po rečima direktorke TO Ane Marković u pitanju je takmičenje u pripremanju ajvara. “ Takmičenje se organizuje dva dana i to 15. septembra na parking kod Roda marketa i 16. na keju Kolubare. Svi zainteresovani učesnici mogu se prijaviti TO u Valjevu do srede u 14 sati. Imamo prijavljenih 28 ekipa.Takmičarima se obezbedjuje štand sa nazivom ekipe, tegle, potrebna količina paprika oko 30 kilograma , prostor za pečenje paprika. Biće tu i bina sa muzičkim programom , a potrudili smo se da afirmišemo mladje valjevske bendove”, rekla je Markovićeva.

Takmičarska ekipa mora imati najmanje 2 člana. Ekipu mogu da čine: članovi uže i šire porodice, komšije, udruženja žena ili bilo koja druga udruženja, učesnici i nastavnici, studenti , kolege sa posla, prijatelji, itd.

Tokom septembra i oktobra meseca u 25 gradova organizuje se takmičenje u pripremanju ajvara.
Najbolje očekuju nagrade. Prvonagrađena ekipa plasira se direktno u finale, 22.oktobra na Zlatiboru.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.