Triatlon u Pančevu

imageU Pančevu je održano prvenstvo Srbije u triatlonu. Distanca koju je trebalo da savladaju juniori sastojala se od 750m plivanja, 20km vožnje bicikla i 5km trčanja, za kadete predviđena duplo kraća distanca u svim segmentima, dok su pioniri imali zadatak da savladaju 200m plivanja, 2km vožnje bicikla i 800m trčanja.

Kao izvrstan organizator se pokazao domaćin triatlon klub "Tamiš", dok je naš klub predstavljalo pet takmičara predvođenih trenerom Branislavom Kovačevićem.
Slavica Božić je osvojila drugo mesto u kategoriji juniorki, a isti uspeh postigao je i Borisav Đurić u kategoriji pionira.
Aleksa Dragojlović je u najneizvesnijoj trci kadeta u ovoj godini do samog finiša napadao drugoplasiranog takmičara iz Sombora, ali i uspešno sačuvao treće mesto ispred odličnog takmičara iz Pančeva. U kategoriji kadetkinja, Anđelka Božić je u cilj ušla treća.
Odličan nastup imala je i pionirka Irena Ilić, koja je bila druga posle plivačkog segmenta, a potom usled tehničkih problema sa biciklom koji je rešen ali uz gubitak na vremenu, izgubila drugu i treću poziciju, i uz konstantno nadoknađivanje zaostatka za vodećim takmičarkama u cilj ipak ušla kao četvrta.
"Triatlon je u u našoj zemlji sve popularniji, to pokazuje i broj učesnika na ovogodišnjim trkama, u Pančevu je učestvovalo oko 140 takmičara svih uzrasnih kategorija. Mi smo zadovoljni postignutim na prvenstvu Srbije, potvrdili smo naše pozicije i opravdali poziv za nastup u reprezentaciji na prvenstvu Balkana. Deo tima Srbije koji će nastupiti u Rumuniji biće Slavica Božić, Anđelka Božić i Aleksa Dragojlović, ovaj nastup nas očekuje već sledećeg vikenda", kaže trener Branislav Kovačević.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.