Greškom prekopali ulicu

imageIzvodjač radova na postavljanju toplovodnih cevi praktično greškom prekopao sto metara Sindjelićeve ulice. Odgovornost za ovo prekopavanje snose i ED i Vodovod , ali ponajviše izvodjač koji punih sto metara nije „video“ kabal.

U gradu se trenutno radi na širenju toplovodne mreže i deonica te mreže prolazi Sindjelićevom ulicom . Izvodjač radova na ovom poslu punih sto metara kopao je kanal dubine 40 cm i na kraju odustao jer se na toj trasi kanala nalazi strujni kabal.

„ Odgovornost nije samo na izvodjaču koji je kopao kanal već i na ED koja nije ukazala na podzemni strujni kabal koji se tu nalazi . Kod nas je generalno jako loš katastar podzemnih instalacija pa je to svakako razlog . Podjednako odgovornost snosi i Vodovod koji nije ukazao na zbirni kolektor za atmosferske padavine kod Ulice Ljube Kovačevića pa je slučaj sličan“, kaže Žarko Kovač zamenik gradonačelnika u tehničkom mandatu.
Kovač dodaje da se radi o vrlo dobrom izvodjaču radova koji posao obavlja dosta brzo pa i da će koliko danas moguće u saobraćaj biti puštena jedna traka Sindjelićeve ulice .
Ipak na pitanje Vamedie zašto su kopali sto metara dug kanal ako su prilikom kopanja videli strujni kabal , Kovač nije mogao da odgovori. „ Stvarno ne znam , zvuči čudno , ali možda su se nadali da će kabal negde skrenuti , zaista ne bih mogao da to objasnim. U svakom slučaju oni će morati da ulicu vrate u prvobitno stanje jer to i ugovor predvidja“, kaže Kovač.

image Nakon što se odustalo od kopanja pomenutog kanala isti je zatrpan , a trasa je krenula trotoarom iste ulice gde su takodje otkriveni kablovi , ali daleko manjeg značaja pa je zaključeno da trasa toplovoda može ići trotoarom .

Radove izvode firma „Štrabak“ i podizvođači- valjevski „Autotransport“, a mašinske radove izvodiće firme „Goal“ iz Zrenjanina i „Termoservis“ iz Beograda.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.