„Prezident kup“

imageU Beogradu je u organizaciji RK „Crvena zvezda“ održan treći po redu „Prezident kup“, jedan od najvećih turnira u ovom delu Evrope. U konkurenciji 485 rvača iz 15 zemalja, među osvajačima medalja našao se i valjevski rvač Ilija Lazarević, koji je u uzrastu kadeta bio drugi u kategoriji do 76 kilograma.

Lazarević je na putu do finala savladao Pitulića, tradicionlano neugodnog rivala iz Mladenovca, kao i predstavnika Bosne i Hercegovine, da bi u finalu bio zaustavljen od predstavnika Francuske. U finalnom meču pružio je kvalitetan otpor iskusnijem protivniku, ali se ovoga puta morao zadovoljiti srebrom.
Drugi predstavnik Mladosti, Strahinja Đermanović, poražen je u prvom kolu od Simovića iz Kragujevca, rivala koga je pobedio na ovogodišnjem prvenstvu države. U nastavku takmičenja, Simović u paklenoj konkurenciji nije uspeo da dođe do finala, te je valjevski rvač ostao bez prilike da se bori za medalju.
U klubu su zadovoljni nastupom mladih valjevskih rvača, naročito zbog toga što obojicu takmičara očekuje nastup u kadetskom uzrastu i naredne godine.
Kao potvrda dobrog rada u valjevskoj Mladosti, stiglo je i priznanje od strane Izvršnog odbora Rvačkog saveza Srbije, koji je Marka Jovanovića imenovao za v.d. predsednika Udruženja rvačkih trenera. Jovanović je prošle sezone sa valjevskim rvačima osvojio 19 državnih medalja, i imao zapažen nastup kao trener kadetske reprezentacije na mediteranskom, evropskom i svetskom prvenstvu. Poslednji u nizu uspeha ostvario je sa seniorskom reprezentacijom u slobodnom stilu, koju je kao trener vodio na tradicoionalnom međunarodnom turniru „Makedonski biser“ u Skoplju, koji je ove godine održan po 55. put, a gde su reprezentativci Srbije osvojili dve bronzane medalje.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.