Sedma škola meteorske astronomije

imageOve nedelje, u Istraživačkoj stanici Petnica, na programu su letnje škole hemije, antropologije i biomedicine i Sedma škola meteorske astronomije.
Letnje škole

Letnje škole hemije, antropologije i biomedicine realizyju se u periodu od 9. do 17. juna. Namenjene su polaznicima koji ove godine prvi put učestvuju u radu navedenih programa i vežbovnog su karaktera.

Sedma škola meteorske astronomije

Od 10. do 17. jyna u Petnici se organizuje Sedma škola meteorske astronomije, kao prva u nizu ovogodišnjih kampova i radionica namenjenih uvvodu meteorsku astronomiju. Škola je koncipirana tako da pruži adekvatan uvod u praktičan rad i eventualno dalje bavljenje meteorskom astronomijom. Pri tome, praktični deo programa realizovaće se naknadno, tokom posmatračkog kampa na Debelom Brdy (u vreme aktivnosti Perseida) i na radionici za obrady podataka. U radu škole učestvuje 25 polaznika (članovi Petničke meteorske grype, zainteresovani polaznici drugih petničkih obrazovnih programa i članovi Astronomske grupe Društva mladih istraživača “Vladimir Mandić Manda“ iz Valjeva). Stručni rykovodilac Škole je Vladimir Lykić, fizičar sa Tehnološkog instituta Stivens iz Nju Džersija, a stalni stručni saradnik Ana Černok sa Geološkog instityta u Bajrojtu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.