Oslobodjeni optužbe u Direkciji za robne rezerve

imageOdlukom suda u Valjevu tri zaposlena u Direkciji za robne rezerve Grada Valjeva oslobodjeni su optužbe za zloupotrebu službenog položaja na osnovu kojih su pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Valjevska javnost bila je prilično uzburkana kada je na konferenciji za novinare svojevremeno direktor Direkcije za robne rezerve Saša Radosavljević javnost informisao po njegovom mišljenju navodnim zloupotrebama u Direkciji pre njegovog dolaska na mesto direktora. Tada iznete informacije pokrenule su niz službenih radnji valjevske policije , a gradonačelnik Stanko Terzić praktično je paralisao rad ove Direkcije zabranivši bilo kakvo dalje poslovanje .
Trojica zaposlenih i to Predrag Erić koji je pre Radosavljevića obavljao dužnost direktora Direkcije, Radoje Živanović stručni saradnik za robne rezerve i Vladislav Vasiljević referent za komercijalne poslove Direkcije za robne rezerve. Sva trojica bila su optužena da su po prethodnom dogovoru sačinjavali neistinite otpremnice i prijemnice unoseći u njih neistinite podatke.
Sudjenje protiv trojice zaposlenih praktično je trajalo blizu tri godine i ovih dana je stigla presuda Suda u Valjevu kojom se sva trojica oslobadjaju optužbe. Na ovu odluku suda postoji pravo žalbe koje ističe ovih dana , a za sada po informacijama do kojih je Vamedia u7spela da dodje žalba na presudu nije podneta.

image Interesantan je podatak koji je jedan od trojice radnika izneo Vamediji na pitanje da li će sada oni tužiti na ime nanete štete imenu i ugledu da praktično ne znaju koga bi tužili jer do kraja postupka nisu razumeli ko ih zapravo tuži.
Slučaj je hteo da Radosavljević na mestu direktora ostane samo godinu dana , nakon njega bila je postavljena Snežana Vasiljević, a nakon toga Goran Marjanović.
Sva tri direktora Direkcije za robne rezerve nisu se posebno istakla u radu , a grad je pokušavao da na volšebne pravne načine okonča priču vezanu za Direkciju . Ipak ta priča o prelasku u odeljenje uprave potom posebnoj Direkciji potom ponovo odeljenju pa ponovo Direkciji u starom statusu, još uvek nije završena i izvesno neće sve do tenutka dok se na sednici Skupštine ne nadje tačka dnevnog reda koja se odnosi na njeno ponovno gašenje što bi ovoga puta trebalo da bude i konačno .
Kada će to biti , ne zna se .
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.