Demokrate konstruktivna opozicija

imageDemokratska stranka će biti opozicija u gradskom parlamentu. Demokrate kažu da ih niko nije pozivao ni na kakve razgovore za pravljanje koalicije nakon izbora , ali dodaju i da je situacija drugačija i da SNS nema apsolutnu većinu, demokrate bi ušle u razgovore sa tim drugim strankama koje bi tu većinu pravile .

„ Niko nije pozivao DS na konsultacije oko pravljenja nove vlasti nakon izbora. Pred ovu sednicu smo čuli da je koalicija napravljena i da su mesta već podeljena . Zato smo na sednici doživeli iznenadjenje kada je nakon usvojenog dnevnog reda i verifikacije mandata, sednica prekinuta .Naše pitanje za obrazloženje ostalo je bez pravog odgovora , a koliko smo mogli da razumemo nije dogovorena skupštinska većina“, rekao je Duško Rakić predsednik GO DS-a i odbornik ove stranke u gradskom parlamentu.
On dodaje da je utoliko nejasnije zašto su onda čelni ljudi velikih stranaka zapravo govorili da je koalicija dogovorena , ako nije tako.
„ Vlast je pokazala neozbiljnost u pripremi sednice zato mislimo da je loše krenulo. Očekujemo da će se gradska Skupština što pre konstituisati jer SNS ima dovoljno mandata da može sama da formira većinu i da će izabrani organi početi što pre da se bave ključnim pitanjima vezanim za funkcionisanje grada. Ako budemo oduglovlačili konstituisanje možemo da zamislimo šta će biti kad dodje rešavanje problema“, rekao je Rakić.
Demokrate poručuju da će u Skupštini biti konstruktivna opozicija koja će davati predloge , ali i kritikovati ono što nije dobro.Prva loša stvar koja se dogodila po njihovom mišljenju je nepotpisivanje etičkog kodeksa.
Na pitanje novinara šta bi bilo da se pravi drugačija koalicija , sa kim bi razgovarali i da li bi bili u toj priči, Rakić kaže da postoje stranke sa kojima mogu da razgovaraju. „ Mi smo još u kampanji rekli da postoje partije sa kojima možemo i sa kojima ne možemo razgovarati. To je i odluka našeg Glavnog odbora i mi to poštujemo.E sad da je situacija da SNS nema apsolutnu većinu i neko drugi želi da formira vlast mi bismo ušli u razgovore sa tim drugim političkim opcijama, sa SNS svakako ne“, rekao je Rakić dodajući da će jedan od prvih predloga DS-a u Skupštini biti industrijska zona i zapošljavanje.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.