Ambulata u Petnici predata Domu zdravlja

imageZavršena je rekonstruckcija ambulante u Petnici u kojoj će pored ambulante biti smeštena i pošta i prostorije MZ. Danas su ključevi ambulante svečano predati Domu zdravlja. .

„ Cela investicija je bila vrlo povoljna 4,8 miliona dinara i uradjeno je u kratkom vremenskom roku . I zaista bih pohvalio izvodjača radova Tehno plan jer su kvalitetno odradili posao. Iako je Petnica praktično nadomak grada smatramo da je ovakav prostor potreban ovoj MZ s obzirom na broj stanovnika i sada će ovde imati i ambulantu i poštu sve na jednom mestu“, rekao je Dragan Jeremić na svečanoj predjai objekta Domu zdravlja .
Još na samom početku radova moglo se čuti da postoji namera grada da prostor u centru MZ Petnica bude uredjen , a od vojske zatraženi razgovori na temu otkupa vojnih parcel i objekata kako bi ceo prostor bio stavljen u službu turizma s obzirom na petničke bazene koji su vrlo posećeni.
Ljuba Vesić pomoćnik direktora Doma zdravlja za nemedicinske poslove novinarima je rekao da Domu zdravlja tek predstoji opremanje prostora. „ Danas su nam tek predati ključevi i nadam se da će raspored rada dozvoliti da ambulanta počne da radi tokom meseca , a broj dana rada lekara u ordinaciji će zavisiti od broja kartona i pacijenata koji žive ovde. Još uvek ne znamo tačno šta nam je potrebno i da li će grad učestvovati u opremanju ili će to biti samo naš trošak“, rekao je Vesić.
Vesić je dodao da ukoliko se radi o potrebi za dijagnostičkim aparatima to značajno podiže cenu opremanja . Po njegovim rečima najverovatnije će jednom u toku meseca dolaziti ekipa lekara specijalista koja će raditi neku vrstu manjih sistematskih pregleda. Pretpostavka je da ambulanta neće raditi svaki dan .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.