Posle konstitutivne i prva redovna sednica

imageKonstitutivna sednica gradskog parlamenta biće izvesno održana 31.maja , a na njoj će biti izabrani skupštinski organi i potvrdjeni odbornički mandati. Ubzo potom uslediće i prva redovna sednica Skupštine.

Dok je za konstitutivnu sednicu i njene tačke dnevnog reda sve uglavnom poznato još je pomalo nejasno šta se dešavati na prvoj redovnoj sednici na kojoj po nekom pravilu najpre ide izbor gradonačelnika , zamenika , Veća , eventualno i pomoćnika gradonačelnika, odnosno da li će nakon toga uslediti redovne tačke dnevnog reda . Da li će medju tim tačkama biti sve one tačke koje su ostale da čekaju neko drugo vreme zbog prekinute poslednje sednice Skupštine?
Istini za volju i dnevni red za poslednju sednicu bio je prilično prekrojen jer se od prvobitno predvidjenih skoro 40 tačaka na dnevnom redu poslednje našlo tek petnaestak čije je usvajanje bilo neophodno, ali je slučaj hteo da ni one ne budu razmatrane u potpunosti.
Sve ono što praktično znači funkonisanje jednog grada bez obzira ko je na vlasti ostalo je nerešeno i na dugom štapu čekanja .
Medju najvažnijim tačkama nalaze se i četiri tačke dnevnog reda vezane za gašenje Direkcije za robne rezrve i preduzeće Agrorazvoj kome bi imovina Direcije bila preneta. Ne treba zaboraviti da se radi o imovini koja je živa odnosno o živoj stoci , a poslendji popis stanja uradjen je sad već pre punih pet meseci pa je jasno da stanje ne može biti isto. Takvom prenosu moraće najpre da prethodi novi popis kako bi se tačno znalo sa koliko imovine Direkcija raspolaže i šta će biti kapital novoosnovanog preduzeća. Kako u Upravi već dugo ne govori na ovu temu vrlo je moguće da te tačke zapravo nastave da čekaju da se svi pripremni poslovi završe .
Bez obzira ko u nekom gradu formira vlast i koju ideju imaju vezanu za razvoj grada i način nejgovog funkionisanja , grad ima svoj ritam na koji je teško uticati presecanjem stvari i donošenjem naglih odluka . Ako nova vlast bude medju prioritetima imala poljoprivredu kao je najavljeno onda će rad preduzeća Agrorazvoj morati da bude jedna od prioritetnih tačaka za rešavanje s obzirom da je već polovina godine blizu , a poljoprivrednici subvencije i dalje čekaju . Ova tačka samo je jedan od primera svega onoga što čeka na razmatranje pa bi i samo konstituisanje vlasti moralo ići brže jer gradjani žive bez obzira na to ko ih vodi i odlučuje.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.