Radikali i naprednjaci u Lajkovcu formirali vlast

imageU Lajkovcu na konstitutivnoj sednici vlast formirali SNS I SRS. Dok jedni tvrde da je po sredi izdaja drugi pak misle da je lider radikala Vojislav Šešelj i njegova nedavna poseta uticala na ovakav ishod.

U Lajkovcu je održana najpre konstitutivna sednica , a otom i prva redovna sednica Skupštine. Iako je još prošle nedelje došlo do potpissivanja koaliionog sporazuma izmedju četiri partije van naprednjaka čime je SNS trebalo da ostane van vlasti na konstitutivnoj sednici dogodilo se posve nešto drugo . Vlast su formirali SNS i SRS. Nova koaliccija broji 19 odbornika 17 iz redova SNS i 2 iz redova SRS. Za predsednika Skupštine izabran je Živorad Bojičić Pokret socijalista , a za njegovog zamenika Predrag Mirković SNS.
Na prvoj redovnoj sednici za predsednika Opštine izabran je Andrija Živković SNS.
Za vreme pauze izmedju dve sednice odbornici SPS-a novinarima su izjavili da su prvi i poslednji kontakt sa SNS imali tek nakon potpisivanja koalicionog sporazuma dok Demokratae tvrde da se radi o očitoj izdaji. U DSS kažu da su neki odbornici prešli, izdali koaliciju iako su obećavali, kleli se u decu, krsnu slavu, zdravlje i obraz da će ostati verni.

image Vrlo je moguće da je najveći uticaj na radikale da pogaze date zakletve ipak imala poseta lidera njihove partije Vojislava Šešelja. Iako pojedini mediji prenose da im je Šešelj dao odrešene ruke da sami izaberu sa kim će formirati vlast neke nzvanične informacije pak tvrde suprotno.
Bilo kako bilo radikali su sada u vlasti u Lajkovcu , a ranije izjave naprednjaka da će se na konstitutivnoj sednici videti da oni imaju većinu pokazale su se ovoga puta kao tačne.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.