Izbori 2016: LDP-Nema razgovora sa naprednjacima

imagePotpredsednik LDP-a Nenad Milić danas posetivši Valjevo izjavio da koalicija LDP, SDS i LSV nikada neće pregovrati sa naprednjacima , ali da se nada id a je po njegovom mišljenju logičan sled, razgovor sa Demokratskom strankom nakon izbora.

Štand na Trgu Živojina Mišića danas je imao LDP promovišući republičku koaliciju ove partije sa SDS-om i LSV-om.Sa gradjanima je razgovrao u ime ove liste potpredsednik LDP-a Nenad Milić. “ Namera naše koalicije je da smenimo vlast koja šminka stvarnost. Nije to što oni rade ono što će da vrati Srbiju na pravi put. Očekujemo da gradjani glasaju i razmisle kako su živeli u proteklom periodu. O svim vrstama sloboda , kakve su nam bile ekonomske, medijske slobode? Mi se borimo protiv toga da opet krećemo od nule , a ova Vlada upravo to želi jer nikakvih ozbiljnih mera nema”, kaže Milić koji dodaje da je najveći problem Srbije odlazak mladih te  izneo podatak da 80% roditelja tvrdi da njihova deca nemaju budućnost u Srbiji.
Na pitanje  da li se može dogoditi da ova koalicija ipak nakon izbora pregovara sa naprednjacima Milić je rekao da to nikada neće biti moguće. “Ne bismo seli nikada sa njima jer je ova Vlada pokazala da nije sposobna da vodi ovu državu . Mi ne želimo da lažemo gradjane kao oni , uvek smo bili iskreni , a istina je da ova Vlada nema plan , nema kadrove , nema program”, rekao je MIlić.
Iako su se našli za pregovračkim stolom sa DS-om pre ovih izbora dogovor o zajedničkom nastupu nije postignut , ali Milić smatra da će sa Demokratskom strankom razgovarati i nakon izbora.” Na žalost nije došlo do dogovora , DS je procenio da je bolje da idemo u dve kolone , ali ukoliko želimo da sačuvamo jednu ozbiljnu gradjansku Srbiju mi moramo formirati jednu zajedničku grupaciju koja će biti reprezent svih gradjana jer su danas ugrožene sve osnovne vrednosti ove zemlje”, rekao je Milić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.