Za sada pet lista

      Нема коментара на Za sada pet lista

imageU Valjevu je do sada proglašeno pet izbornih lista. Za očekivati je da do kraja kampanje bude proglašeno još nekoliko.

Prvu izbornu listu u Valjevu je predala SNS, potom DS, a odmah iza njih i SPS. Ove tri partije izašle su sa predlogom liste od 51 odbornika , a pred sam kraj prošle nedelje izborne liste predali su i Radnički pokret i Grupa gradjana“Pobeda-dipl.inž. Dragoljub Krstić“.
Radnički pokret na listi ima 17 kandidata za odbornike , a Pobeda 34 kandidata. Očekuje se da u narednim danim liste predaju i radikali , ali i Dveri i Grupa gradjana „Pokret za Valjevo -GO DSS“.
Aktivnu kampanju za sada vode prve tri pomenute partije dok ostaje da se vidi na koji način će ostali koncipirati svoje predstavljanje gradjanima. Za sada nema ni informacija o eventualnom istraživanju javnog mnjenja na lokalu, a neki tvrde da je moguće da istraživanje i izostane . Po mišljenju velikih partija gradjkani će svoje mišljenje izraziti na izborima.
Rezultati poslednjeg istraživanja u Valjevu pokazali su da je nešto više od jedne polovine građana (56%) izborno opredeljeno. To su građani koji su dali odgovor na pitanje koju izbornu listu bi podržali na republičkim i lokalnim izborima koji se očekuju na proleće ove godine. Nešto više od jedne desetine građana (13%) ne želi da kaže koga će podržati, nešto je manje neodlučnih (11%), a još 12% tvrdi da neće izaći na izbore.
Ipak iskustvo pokazuje da jedan veliki broj gradjana odluku o tome da li će izaći na izbore ili ne donese upravo u toku izborne kampanje.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.