Testiranje sportista

imageU Valjevu je u subotu održano testiranje najtalentovanijih sportista Grada valjeva, na inicijativu Rvačkog kluba Mladost, a u saradnji sa UFK Valis i Sportskim savezima Valjeva i Šapca. Preko 60 valjevskih sportsita testiralo je osnovne motoričke sposobnosti, a testiranja su izvodili stručnjaci iz Sportsko – dijagnostičkog centra Šabac.

Po rečima Marka Jovanovića, trenera Rvačkog kluba Mladost, cilj akcije je skretanje pažnje na talentovanu valjevsku decu, i stvaranje baze podataka za praćenje razvoja najtalentovanijih sportista Grada Valjeva, a sve u cilju postizanja vrhunskog takmičarskog rezultata u budućnosti. Jovanović ističe da je veliki odziv klubova i mladih sportista pokazatelj potrebe da se i u Valjevu napravi dijagnostički centar, srazmerno potrebama i veličini grada, kao i preko potrebna sportsko – medicinska ambulanta.
Rvački klub Mladost za šest meseci najavljuje ponovno testiranje valjesvkih talentovanih sportista, a s obzirom na realne potrebe, već naredne godine testiranja bi mogao da sprovodi dijagnostički centar sa sedištem u Valjevu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.