Prva faza lečenja Milana Đurića u Moskvi

imageMilan Đurić iz Valjevske Kamenice, u pratnji majke Branke, od 18. do 26. januara boravio je u Moskvi gde je započeo lečenje u cilju povratka vida na desno oko, 15 godina nakon poslednje hirurške intervencije. Detaljne analize na klinici za vanredne situacije „Profesor Makarov“ i u Državnoj bolnici pod patronatom predsednika Ruske Federacije pokazale su najbitniju stvar, a to je da je očni nerv u funkciji i da nema ablacija (raslojavanja oka sa unutrašnje strane).

Sprovedena je prva faza lečenja – metodom peglanja degenerativnih promena na rožnjači skinuti su kalcifikati, koji su inače Milanu često stvarali bolove. Postoperativni tok, uz korišćenje propisane terapije, trajaće mesec dana, a potrebno je još neko vreme za praćenje stanja. Nakon toga sledi novi odlazak u Moskvu na preglede i, najverovatnije, hiruršku intervenciju. U Državnoj bolnici predložena je savremena i vrlo uspešna metoda ugradnje diska oko očnog nerva, umesto presađivanja rožnjače koja često donosi komplikacije.

Unin kreativni centar i Željko Plavšić, pokretač humanitarne akcije za Milana Đurića, zahvaljuju svima koji su svojim novčanim i drugim prilozima pomogli da Milan ponovo započne lečenje, za koje postoje ozbiljni stručni pokazatelji da će biti uspešno.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.