Veselinovići mogu do svojih kuća

imageNakon što je poplava gotovo odnela most za naselje Veselinovići , od ove nedelje meštani naselja konačno njime ponovo mogu do svojih kuća . Trenutno je u toku izgradnja osmog mosta nakon poplave.

Meštani Veselinovića ostali su gotovo odsečeni od sveta u majskim poplavama 2014. godine. Jedini put do njihovog naselja na Kolubari bio je preko mosta koji je voda odnela . Dve godine nakon toga most koji je finansirala Kancelarija za obnovu je završen. „ U situaciji u kojoj smo se našli posle poplave bilo je jasno da je to jedan od važnih mostova koji moraju biti uradjeni , ali na žalost nismo mogli sami da finansiramo njegovu izgradnju jer smo imali sličnu situaciju i sa drugim mestima gde je voda odnela mostove . Kancelarija za obnovu nam je izašla u susret i ovaj most finansirala sa 29,3 miliona dinara dok ćemo mi sada preostale radove finansirati sa 12,5 miliona iz budžeta grada. Ovako smo dobili još  mostova I Veselinovići su dobili svoj most”, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.

image U prošloj godini Direkcija je uradila ukupno sedam mostova I to : Aničići, Boškovići, , Paramentići, Gola Glava, Veselinovići, Veselinovac, a trenutno je u toku izgradnja osmog mosta na Djedinoj brani na reci Obnici. I ovaj poslednji uveliko se radi , izliveni su stubovi I kako kažu u Direkciji čeka se konstrukcija.
Meštani Veselinovića iako most nije sasvim završen most već koriste jer je najveći deo radova na njemu izveden .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.