Počinje raspust

      Нема коментара на Počinje raspust

imageZa sve školarce danas počinje drugi deo zimskog raspusta kojim se zvanično završava prvo polugodište.Već u prvim danima novog polugodišta biće jasno hoće li biti štrajka u prosveti.

Nakon što je školski kalendar pretrpeo izmene u smislu neradnih dana i odmora zimski raspust podeljen je u dva dela .Prvi deo raspusta počinje 31. decembra, a završava se 8. januara 2016. godine, dok se prvo polugodište završava 29. januara 2016. godine.Drugi deo raspusta počinje u ponedeljak, 1. februara 2016. godine, a završava se u petak, 12. februara 2016. godineU toku školske godine učenici imaju zimski, prolećni i letnji raspust.
Na sastanku četiri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti dogovoreno je da se od vlade traži povećanje plate dva puta u ovoj godini, kao i prošle godine dogovorena isplata nagrada.
Oni traže povećanje koeficijenata zaposlenih u obrazovanju u iznosu od po četiri odsto, što bi im bilo isplaćeno uz aprilsku i potom oktobarsku platu.
Sindikati u pismima, koje su juče poslata premijeru Aleksandru Vučiću i ministrima finansija Dušanu Vujoviću i prosvete Srđanu Verbiću, uz povećanje plate zahtevaju i da im se do 15. februara isplate nagrade u iznosu od 5.000 dinara neto, a prema dogovoru koji potpisan u februaru prošle godine
Sindikati su u pismu upućenom premijeru i resornom ministru naveli da će u slučaju neispunjenja njihovih zahteva stupiti u štrajk.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.