Marko Jovanović izabran je za člana UO Udruženja rvačkih trenera Srbije

imageNa stručnom seminaru za rvačke trenere održanom u Senti, Marko Jovanović, trener valjevske Mladosti, izabran je za člana UO Udruženja rvačkih trenera Srbije.

Pored Jovanovića, za članove UO izabrani su još i Milan Marić iz Sombora, Šandor Ujhelji iz Kanjiže, Petar Drobnjak iz Sremske Kamenice, a za predsednika je izabran Valdemar Štajer iz Novog Sada. Jovanović je podršku dobio zahvaljujući rezultatima koje je kao trener postigao sa rvačima Mladosti i sa kadetskom reprezentacijom Srbije u toku 2015. godine. Valjevski rvači su u mlađim uzrasnim kategorijama u toku prošle godine osvojili 15 državnih medalja, a Bojan Đurđević je kao član reprezentacije Srbije bio treći na Prvenstvu Balkana za starije pionire. Pored trenerskih aktivnosti, Jovanović je u 2015. godini nastupio i kao takmičar na Prvenstvu Srbije za seniore u slobodnom stilu, i postao treći put prvak države.
Jovanović je diplomirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, a deo školovanja je proveo i na Masarik Univerzitetu u Češkoj i Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. U poslednje dve godine izvodi nastavu rvanja na svom matičnom fakultetu u Novom Sadu.
Na stručnom seminaru u organizaciji Rvačkog saveza Srbije obavljeno je licenciranje preko 80 rvačkih trenera, a među njima su pored Jovanoviča, licencirani i Slobodan Rajevac i Milan Goč, profesori fizičkog vaspitanja. Upravo sa ova tri mlada stručnjaka u stručnom štabu, i uz nesebičnu pomoć iskusnih asova Slobodana Čitakovića i Predraga Ružičića, Mladost ove sezone planira povratak u Prvu ligu u godini kada klub obeležava četiri decenije postojanja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.