Osnovna škola iz Stava na Naučnom danu u Petnici

imageNaučni dan je jednodnevni program koji je namenjen za grupe učenika osnovnih i srednjih škola. Obuhvata eksperimentalni rad, demonstracije i vežbe u oblastima prirodnih i društvenih nauka koje su zastupljene u okviru petničkog obrazovnog programa.

Naučni dan se izvodi u vidu laboratorijskog, kabinetskog i terenskog rada. Programi su dizajnirani prema uzrastu učenika.

Od kraja oktobra i u novembru mesecu realizovano je 10 naučnih dana u čijem radu su učestvovala 202 učenika osnovnih škola, 92 učenika srednjih škola i 30 njihovih nastavnika.

U radu u petničkim laboratorijama oprobali su se učenici sledećih škola: Iz Novog Sada u Petnici su bile OŠ “Ivo Lola Ribar”, OŠ “Prva vojvođanska brigada” i Tehnička škola “Mileva Marić Ajnštajn” i dalje redom, OŠ “Mića Stanojlović” – Koceljeva, OŠ “Milica Pavlović” – Čačak, OŠ “Kreativno pero” – Beograd, XV beogradska gimnazija, Gimnazija iz Ivanjice, Srednja škola iz Grocke, OŠ “Starina Novak” – Beograd, OŠ “Milan Munjas” – Ub, OŠ “Zdravko Jovanović” – Poćuta i Gimnazija iz Prijepolja.

Ovom izveštaju može se pribrojiti i učinak još jednog naučnog dana, poslednjeg u ovoj kalendarskoj godini, čija realizacija predstoji početkom decembra meseca.

U subotu, 5. decembra, u Istraživačkoj stanici Petnica na programu Naučni dan boraviće 28 učenika i jedan nastavnik OŠ “Ilija Birčanin” iz Stava. Ova grupa je izrazila interesovanje za rad u oblastima biologije, hemije i geo nauka.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.