Gradi se brana u Pričeviću

imageNa osnovu potpisanog ugovora sa Fondom iz Abu Dabija , a preko Kancelarije za obnovu , u selu Pričević biće izgradjena brana čija je vrednost 20 miliona evra.

Vlada RS zajedno sa Kancelarijom za obnovu obezbedila je donaciju Fonda iz Abu Dabija za izgradnju nekoliko brana u Srbiji. Medju tim gradovima je i Grad Valjevo , a ugovor o donaciji za ovu namenu je već potpisan. „ Ova brana imaće dve funkcije . Najpre u sistemu poljoprivrede za navodnjavanje čime ceo taj prostor dobija na većoj vrednosti . Druga svrha ove brane jeste odbrana od bujičnih voda . Izgradnjom i ove brane na Obnici, Valjevo bi bilo potpuno bezbedno”, kaže direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragan Jeremić.
Preduslovi za realizaciju potpisanog ugovora su Studija opravdanosti, Studija izvodljivosti i finalni projekat.”Potpisali smo memorandum o tome da kao Grad uradimo eksproprijaciju zemljišta i pribavimo potrebnu dokumentaciju pri čemu ćemo imati punu saradnju Kancelarije odnosno Vlade Republike Srbije. Jedan deo puta mora biti izmešten. Lokacija je odlična i ne zahteva veliku eksproprijaciju , tri ili četiri domaćinstva će biti izmeštena i taj deo puta . Na ovaj način Pričević postaje i vredniji za razvoj mnogih drugih stvari”, kaže Jeremić.
Predvidjeno je da projekat bude uradjen 2016. godine , a realizacija igradnje je predvidjena za 2017-tu. godinu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.