„BitlVanija“

      Нема коментара на „BitlVanija“

imageU Valjevu će od 8. do 10. decembra 2015. godine biti održan Festival „BitlVanija“, manifestacija koju drugu godinu za redom organizuju poštovaoci „Bitlsa“, u saradnji sa Centrom za kulturu, Kulturno- prosvetnom zajednicom i pod pokroviteljstvom Grada Valjeva..

„ Mi smo prihvatili realizaciju manifestacije čiji je idejni tvorac inače Slaven Batočanin i Zoran Mujbegović. Kako smo prošle godine to već jednom radili i shvatili da postoji veliki broj poštovalaca muzike Bitlsa te i da je interesovanje za samu manifestaciju bilo veliko prihvatili smo da to radimo i ovaj put i verujemo da će sama manifstacija postati i tradicionalna . Uvek smo se vodili time „Nama je u krvi da budemo prvi“ pa je to slučaj i sa ovom manifestacijom za koju se pokazalo da je pun pogodak. Nje ne bi bilo bez velike pomoći Valjevske pivare i kompanije Bosis“, rekao je Veseljko Belušević iz Centra za kulturu.
Inicijator manifestacije Slaven Batočanin kaže da je prošle godine u trenutku kad je organizovana manifestacija bio veliki broj pitanja da li će se nastaviti. „Uspeli smo da ubedimo šest najboljih slikara Valjeva da oslikaju trinaest albuma Bitlsa i sa svakog albuma su oslikali po dve kompozicije na svoj način.Prvo veče festivala nakon otvaranja ove izložbe nastupiće mladi klavijaturista Nikola Mirković , posle njega nastupa Vladimir Andrić naš operski pevač iz Valjeva , a nakon njega nastupa valjevski Pop hor, to je za prvo veče festivala“, najavljuje Batočanin.

image Po programu druge večeri nastupiće Pedja Pilot sa svojih 25 prijatelja , muzičara iz Valjeva , koji će odsvirati po nekoliko kompozicija Bitlsa.Nakon ovog koncerta očekuje se nastup i Dejana Cukića uz promociju knjige o Bitlsima. Treće večeri posle valjevskih muzičara od 19 sati nastupiće grupa Best bit koja je ove godine sedam dana svirala u Liverpulu i koje je ispratila najbolja kritika. „ Cilj ove manifestacije je čuvanje uspomene na najveću muzičku grupu svih vremena i promocija kulture jednog vremena, koja ni dan danas nije prevaziđena.Ulaz je besplatan zahvaljujući sponzorima i to je poklon gradu Valjevu . Interesovanje je jako veliko i mislim da Valjevo dobija jednu značajnu manifestaciju po kojoj može biti prepoznatljivo u budućnosti“, kaže Batočanin.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.