Posle prodaje Radio Valjeva: Pretnje novinaru „Blica“ SMS porukama

imageUmesto da odgovore na pitanja o privatizaciji medijske kuće, kupci Radio Valjeva uputili su novinaru “Blica” preteću poruku da ih ovog puta “zaobiđe”.

Radio Valjevo je na licitaciji u oktobru kupila Doris Aćimović iz Beograda, ali umesto nje, u najstariji elektronski medij u gradu na Kolubari došli su, kako su se predstavili, članovi njenog tima, među kojima i Zoran Majdak, koji je 2012. godine uhapšen kao vlasnik piratskog “Narodnog radija”, preko kojeg su slušaoci kroz lažne nagradne igre i kvizove oštećeni za višemilionsku sumu u evrima.
 U želji da sazna kada će potpisati kupoprodajni ugovor sa Radio Valjevom, kakvi su dalji poslovni planovi vlasnika stanice, da li će ostati na postojećoj adresi pošto se Radio Valjevo nalazi u zgradi koja je u vlasništvu Grada i da li pregovaraju i o kupovini regionalne TV “Vujić”, “Blic” se elektronskom poštom obratio Dejanu Saviću, pravnom zastupniku Doris Aćimović.
Umesto odgovora, našem novinaru su stigle SMS poruke bez potpisa i sa nepoznatog broja u kojima se navodi da je verovatno zbog prethodnog teksta o slučaju Radio Valjeva protiv novina i novinara podneta tužba.
  – Čoveče, ja sam tebe prijavio. Nikakav odgovor nećeš dobiti. Zaobiđi me! – stoji u jednoj od poruka, dok se u narednoj preti:
  – Kada preuzmemo 100 odsto kapitala VTV, biće tema ovo vaše neprofesionalno i zlonamerno izveštavanje.
  VTV je skraćenica za TV “Vujić”, a upravo je Zoran Majdak na svom Fejsbuk profilu objavio status “VTV – Vujić televizija Valjevo, pregovori oko kupovine!”.
  Da Majdak ima veze i sa privatizacijom Radio Valjeva, potvrđuje i izjava pomoćnika gradonačelnika Milorada Ilića, koji je primio „delegaciju kupaca“: – Predstavnici novog vlasnika su se informalisali o visini zakupnine i rekli su da će na toj lokaciji biti do Nove godine, jer im je zakup skup – izjavio je Iić.
  Za Dragana Ilića, dugogodišnjeg novinara Radio Valjeva, ta medijska kuća je po slovu zakona i dalje u vlasništvu zaposlenih.

Blic

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.