„Organizacija rezervnih vojnih starešina Valjevo“

imageU Valjevu je ponovo osnovana „Organizacija rezervnih vojnih starešina Valjevo“, udruženje građana na dobrovoljnoj osnovi.Za osnivanje ovog i udruženja u drugim gradovima, inicijtivu je dala komanda za obuku Vojske Srbije.

Cilj Organizacije je da, kroz svoje aktivnosti afirmiše vrednosti, značaj i mesto svojih članova u sistemu odbrane i bezbednosti zemlje, uz istovremeno sagledavanje i pružanje inicijative i pomoći u rešavanju statusnih problema svojih članova, na principima uzajamne solidarnosti, pomaganja i međusobnog poverenja.
U svom radu, Organizacija će se oslanjati na : komandu Drinske brigade, srodna udruženja, subjekte lokalne samouprave i na Ministarstvo odbrane.
Najjače uporište i snaga naše Organizacije treba da bude u našem članstvu, kroz njenu brojnost i aktivnost, u skladu sa ličnim interesovanjima.Naša želja je da ORVS Valjevo, opet postane prepoznatljiv i priznat činilac društvenog života Valjeva, jer kvalitet, autoritet i zasluge oficira i podoficira u rezervi Kolubarskog kraja nam to daju za pravo, u svakom pogledu“,navodi u Saopštenju predsednik ORVS ValjevoMilenko Lukić.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.