Nove manifestacije od značaja za Grad

imageMedju stalnim gradskim manifestacijama ubuduće će biti „Abro-fest“, Memorijalni šahovski turnir „Selimir Manojlović“, Memorijalni rukometni turnir „ Nikola Jevremović Gužva“.

Gradsko Veće donelo je odluku da u stalne manifestacije u oblasti kulture od značaja za grad Valjevo treba uvrstiti i „Abro –fest“ . kako je navedeno u objašnjenju ovaj jedinstveni festival je pre tri decenije osmislio i realizovao KUD Abrašević promovišući mlade stvaraoce koji su se vsake večeri valjevskoj publici predstavljali premijernim predstavama. Ovaj festival svojom originalnošću konceptom i prikazivanjem novih umetničkih formi iazaziva veliku panju kulturne javnosti Srbije . Ove godine treba da se održi 10. „Abro-fest“ pa se dopunom postojeće liste gradskih manifestacija i uvrštavanjem „Abro-festa“ na istu, stvaraju uslovi za nesmetano odvijanje ovog festivala.
Istom odlukom Veća dodate su još dve sportske manifestacije : Memorijalni šahovski turnir „Selimir Manojlović“ i Memorijalni rukometni turnir „ Nikola Jevremović Gužva“.
Pored navedenog u ovoj odluci se menja i period održavanja JAZZ Festa koji će se ubuduće održavati u maju mesecu umesto u oktobru kako je to ranije bio slučaj.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.