Ubedljiv domaćin

      Нема коментара на Ubedljiv domaćin

imageMetalac Farmakom je drugi finalista septembarskog međunarodnog turnira u Valjevu, domaćin je ubedljivo savladao ekipu Zadra i stekao pravo da se sa podgoričkom Budućnošću večeras bori za pehar.

I bez povređenih Pota, Maleševića i nedovoljno oporavljenog Bakića, ekipa Vladimira Đokića je u prvom poluvremenu prikazala vrlo dobru, borbenu igru, naročito u odbrani od samog početka bila u prednosti. Zadrani su imali izuzetno loš procenat šuta, ubacili su samo jednu trojku od 17 pokušaja i napravili mnogo faulova, pa je domaći tim krajem druge četvrtine vodio i sa 15 poena razlike (34:19). Malo su Valjevci popustili u završnici poluvremena, dozvolivši timu Ante Nazora da na veliki odmor ode sa prihvatljivim minusom – 39:28.
U drugom poluvremenu, naročito u trećoj četvrtini domaćini ubacuju u brzinu više i fanatičnom odbranom jednostavno lome protivnika kojem nije pomoglo ni to što je popravio procenat šuta. U 27. minutu na semaforu je pisalo 55:36 i Zadranima više nije bilo spasa. Uspeli su malo da zaprete pred kraj meča, ali su im dve trojke Babovića pokopale sve nade.
Svi su bili dobri u valjevskoj ekipi, naročito u odbrambenim zadacima, a po ukupnom učinku nešto bolji od ostalih Majstorović, Babović, Gabrić i Kočović, dok su kod gostiju u prvom poluvremenu gotovo svi podbacili, a u drugom utisak popravili Bošnjak, Marinković i Bašić.
METALAC FARMAKOM vs ZADAR 82:68 (17:13, 22:15, 21:17, 22:23)
Hala sportova Valjevo
Gledalaca: 400.
Sudije: Nešković (Kraljevo), Maričić (Kraljevo), Stefanović (Kraljevo).
METALAC FARMAKOM: Kočović 6, Gabrić 10, Čampara 4, Kutlešić 5, Babović 13, Đukanović 7, Janković, Rakićević 8, Majstorović 16, Jevtović 6, Jošilo 7.
ZADAR: Bašić 13, Kozi 8, Kraljević 7, Vraneš 2, Šango, Širko 5, Špaleta, Bošnjak 15, Marinković 8 (8 skokova), Barać 2, Pašalić 5, Jurica 3.

Crnogorski ABA ligaš Budućnost Voli prvi je finalista ovogodišnjeg septembarskog međunarodnog košarkaškog turnira u Valjevu, pošto je u polufinalnom susretu savladala Igokeu iz Aleksandrovca boljom boljom igrom tokom većeg dela susreta.
Podgoričani su bili znatno sigurniji u prvom poluvremenu, od početka su nametnuli svoj ritam, čvršćoj igrom u odbrani i preciznijom u napadu ostvarili i držali prednost od pet do deset poena.
U nastavku su produžili u istom ritmu, u 25. minutu imali prednost od čak 16 poena (45:29), a onda potpuno stali. Tim Željka Lukajića u narednih pet minuta napravio seriju od 21:3 i treću četvrtinu završio u svoju korist (48:50). Ipak, Podgoričani su iskusno odigrali završni kvartal, bili mnogo precizniji u šutu za tri poena i došli do zaslužene pobede.
U ekipi Igora Jovovića odličan je bio Bojan Subotić, vrlo dobro su mu pomagali Sead Šehović i Džozef Devo, dok su u timu iz Aleksandrovca Igor Kesar i nekadašnji igrač valjevskog Metalca Marko Čakarević, donekle i Komatina i Rajli trudili nešto više od ostalih.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.