U poseti Poljoprivrednoj školi

imageZamenik gradonačelnika Žarko Kovač danas je obišao Poljoprivrednu školu i poželeo srećan početak nove školske godine učenicima Poljoprivredne , ali i svim djacima Grada Valjeva .Poljoprivredna škola spremno je dočekala djake uz dodatno opremljen ekonomat škole.

Obišavši Poljoprivrednu školu zamenik gradonačelnika Žarko Kovač odeljenju prve godine ove škole poželeo je srećan počeatk srednjoškolskog obrazovanja. „ U ime grada Valjeva želim vam srećan početak i mnogo uspeha u školi koja nam je jako važna jer razvija obrazovne profile koji su nam itekako potrebni. Grad u granicama svojih mogućnosti pomaže škole u Valjevu smatrajući da je obrazovanje izuzetno važno i za razvoj samog grada“, reko je Kovač.

image Ovog prepodneva načelnici gradskih uprava Jelica Stojanović i Aleksandar Vujić Subotić obišli su djake prvake u Petoj odnosno školi u Brankovini.
Načelnica društvenih delatnosti Zora Bojičić danas je rekla da je grad u proteklim letnjim mesecima izašao u susret zahtevima škola za sve popravke i radove koje je trebalo izvesti. „ Odlukom o budžetu planirana su sredstva za redovno tekuće održavanje škola i to su uglavnom bili oni iznosi koje su škole navele , tu je redovno krečenje i drugi radovi i to iznosi oko 800 000 za osnovne škole i oko milion dinara za srednje škole“, kaže Bojičić.
Obilazeći ekonomat škole sa delegaciojom grada direktor Milan Gajić danas je rekao da je škola izvela sve potrebne pripreme za početak školske godine . „ U toku leta dosta toga smo uradili , kopali smo bunar za navodnjavanje na školskoj ekonomiji , opremili smo ekonomiju sa poljoprivrednim mašinama koje su nedostajale . Opremili smo veterinarsku ambulantu sa laboratorijom za uzimanje i razredjivanje semena nerastova , za veštačku oplodnju svinja, zatim kabinet hemije, a završili smo i laboratoriju za ispitivanje i uzimanje uzoraka zemljišta i naravno ve one prateće stvari redovnog održavanja“, rekao je Gajić.

image i ove godine bilo je veliko interesovanje za upis u Poljoprivrednu školu . „ Sve učenike upisali smo u prvom upisnom roku. Mi ne idemo na to da promenimo samo nazive obrazovnih profila već nprotiv da suštinski menjamo nastavne sadržaje da ih prilagodjavamo. To smo radili i proteklih osam godina i ova škola sada obezbedjuje mogućnost za nastavka školovanja na fakultetima uz veliki broj časova praktične nastave . Mi smo jedina Poljoprivredna škola u Srbiji koja je odmah popunila svih 180 mesta za šest odeljenja koliko smo ove godine upisali. Imali smo odlične učenike na zanimanju mesar , tu je interesantno zanimanje rukovaoc poljoprivrednih mašina, poljoprivredni tehničar , tehničar hortikulture . Teško je izdvojiti neki poseban smer , ali interesovanje je veliko svake godine“, navodi Gajić.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.