Most u Aničićima je završen

imageDanas će svečano biti pušten u saobraćaj novoizgradjeni most u Aničićima. U 17 sati biće održana i promocija knjige u rukopisu na temu Valjevske bolnice „Grad mrtvih“ Vlade Arsića.

Nakon prošlogodišnje poplave na 16 mostova u Valjevu i valjevskom kraju konatatovana je šteta koja je zahtevala izgradnju novih mostova . U prošloj godini uradjeno je devet mostova potvrdjuje direktor Direkcije za izgradnju Dragan Jeremić. „Ovo je most čija je vrednost je 14 miliona dinara sa PDV i najduži je od svih, dužine 34 metra sa širinom od 7 metara i kao takav bio je vrlo zahtevan.Ono što je najvažnije jeste da je mnogo kvalitetniji nego onaj most koji je ovde ranije bio i koji je voda urušila, a to što je ovde bilo i ne može se smatrati mostom“ , navodi Jeremić.

image

U ovoj godini od planiranih pet mostova dva su već završena u Veselinovcu,sada i u Aničićima , a u Direkciji kažu da su očekivanja da za dve nedelje budu završeni mostovi u Boškovićima i Paramentićima. Juče je počela izgradnja mosta u naselju Veselinovići za koji Jeremić kaže da je rok za završetak 120 dana , ali da se nadaju da možda i za 60 dana bude završen.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.