Čvarkijada 11. oktobra

imageManifestacija Duvan čvarci ove godine biće održana u nedelju 11. oktobra. Na keju Kolubare uz kulturno-umetnički program majstori u pripremanju duvan čvaraka pokazaće svoju veštinu.

Tradicionalna manifestacija Duvan čvaraka i ove godine biće održana na keju Kolubare, a sve će početi u 7. sati kad je predvidjeno potpaljivanje oranija.Svečano otvaranje manifestacije biće održano u 12. sati nakon čega će uslediti kulturno-umetnički program , a od 14 časova i koncert Pinkovih zvezda : Ivana Kurtića, Slobodana Radanovića, Maje Milošević.
Proglašenje pobednika u pripremanju duvan čvaraka biće održano u 16 sati , a pored degustacije i za sve vreme trajanja Čvarkijade posetioci će moći da prisustvuju prodajnoj izložbi.
Čvarkijada je u Valjevu postala prepoznatljiva kao narodna manifestacija u slavu duvan čvaraka kao brenda valjevskog kraja, ali iz nekog razloga pored velike posećenosi poslednjih godina samih Valjevaca ova manifestacija još uvek nije popularisana u toj meri u Srbiji. Kako je ovo mali jubilej s obzirom da se radi o 10. Festivalu za očekivati je da promocija bude na nešto višem nivou kao što je to slučaj sa drugim manifestacijama istog tipa u Srbiji.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.