Veče Valjevske pivare

imageTradicionalno veče „Valjevske pivare“ na „Tešnjarskim večerima“ biće obeleženo izložbom čaša i etiketa kolekcionara iz Poljske, Slovačke, Češke, Bugarske i Srbije, koja će biti održana u subotu 22. avgusta od 20 časova na Trgu Živojina Mišića (u slučaju kiše u hotelu „Grand“).

Stotinak čaša, krigli i bokala i više hiljada etiketa izložiće 20 pasioniranih kolekcionara, a biće to i prilika za zanimljive razgovore sa njima. Ovakva izložba se prvi put organizuje u Srbiji, a organizatori su Valjevska pivara i Udruženje kolekcionara pivskih flaša i čaša Srbije.
Među izlagačima će biti i Željko Grujin iz Zrenjanina, koji u kolekciji ima 5.000 čaša i 2012. godine je otvorio sopstveni muzej! Interesantan gost je i Miroslav Mihnjak iz Gospođinaca, koji ima 35.000 etiketa, a skupljanje je počeo etiketom „Valjevskog piva“ pre 18 godina. Ovom prilikom upoznaćemo i dve mlade Valjevke koje se bave skupljanjem pivskih eksponata. Svakako, među gostima iz inostranstva ima vrlo zanimljivih ljudi sa bogatim kolekcijama, kao što je bračni par Havančuk iz Poljske.
Izložba je svojevrsna najava priprema za otvaranje muzeja Valjevske pivare.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.