Sednica Skupštine

      Нема коментара на Sednica Skupštine

imageSednica Skupštine na kojoj će se razmatrati drugi rebalans budžeta grada biće održana danas. Pred odbornicima će se naći oko 30 tačaka dnevnog reda medju kojima su i odluka o komunlanom redu na koju se dugo čekalo , ali i završni račuin za 2014. godinu i izvršenje budžeta za prvih šest meseci ove godine.

Drugi rebalans budžeta obuhvata povećanje od 240 miliona dinara u budžetu i rasporedjivanje ovog novca na različitim pozicijama. Po rečioma gradonačelnika Stanka Terzića najveći deo sredstava biće utrošen namenski na otklanjanje posledica od poplave za šta je izdvojen 91 milion od pomenutih 240 miliona.
Poslednji dan avgusta mogao bi biti izuiteno vruć i u skupštinskoj sali jer kako se sve češće može čuti u odborničkim krugovima mnogi nastupi biće upravo orijentisani ka početku kampanje za predstojeće lokalne izbore. Za govornicom će se ponovo naći verovatno isti oni odbornici koji su to činili i na prethodnim sednicama dok će podjednako izvesno neki odbornici iz svog odborničkog mandata izaći bez ijedne javno izgovorene reči.
Ova sednica biće dobar uvod u prestojeće kampanje pa i možda nagoveštaj eventualnih predizbornih koalicija.
Gotovo da nema nekih velikih nepoznanica pred ovu sednicu izuzev pitanja da li je moguće pretpostaviti da bi i danas mogli čuti koju reč o brani Rovni sobzirom da su završni radovi na spuštanju zatvarača počeli juče?
Ipak grad očekuje donošenje dobrih odluka medju kojima je izmedju ostalog i dugo čekana odluka o komunalnom redu, a ostaje da se vidi da lči će rebalnsi pojedinih preduzeća objasniti i njihovo poslovanje ili tek samo pozicije i opredeljenje sredstava.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.