Počele Tešnjarske večeri

imagePodizanjem zastave svečano su otvorene 29. Tešnjarske večeri. Prve večeri koncert valjevskih folklornih ansambala trajao dva i po sata.

Ovogodišnje Tešnjaraske večeri otvorio je Vladimir Djokić poželevši Valjevcima da uživaju narednih večeri , a svom klubu još veći uspeh. “ Srećan sam što je meni pripala čast da otvorim ovogodišnje Tešnjrske večeri i to pre svega dugujem svom klubu Metalcu . Želim Vam da uživate narednih veečri , a svom klubu još veći uspeh . Ne bih da dajem obećanja , ali mislim da će biti još razloga da se zajedno družimo i radujemo“, reko je Djokić.

image Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i voditelj emisije „Žikina šarenica“, Žika Nikolić koji je u obraćanju Valjevcima rekao da je prvu put u Valjevu za Tešnjarske večeri i da mu je drago da vidi tako veliki broj Valjevaca koji su uključeni u samu manifestaciju. „Nisam ranije imao priliku da posetim Tešnjarske večeri, ali iz svega onog što sam za ovo kratko vreme video i čuo šta se očekuje narednih dana mislim da imate jednu jako dobru i kvalitetnu manifestaciju na koju treba da dodju i ljudi iz drugih gradova“, rekao je Nikolić koji ovog prepodneva na Trgu Živojina Mišića snima svoju emisiju u kojoj je gost grad Valjevo.

imageP

Prve večeri Valjevci su mogli da prisustvuju koncertu folklornih anasabala koji je trajao dva i po sata i u kome su svoje ighračko umeće predstavili : KUD „Krušik“, „KUD Djerdan“, KUD „Gradac“, Dom kuluture „Izvor“, Ansambl narodnih pesama i igara „Valjarica“.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.