Krušik I Vujić na listi najvećih dužnika

imageMedju velikim poreskim dužnicima na spisku koji je objavila Poreska uprava Srbije su Krušik Valjevo , ali I Vujić Valjevo.

Po svemu sudeći nema velikih promena na spisku poreskih dužnika koji je objavila Poreska uprava Srbije . Na ovom spisku je 422 aktivna preduzeća 760 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 227 koje su u restrukturiranju, 423 koje su brisane iz registra, ali I 157 onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PB).
Najveći poreski dužnik među aktivnim preduzećima na kraju marta 2015. godine bilo je kragujevačko preduzeće Zastava oružje čiji je dug 7,7 milijardi dinara.
Odmah zatim sledi Krušik Valjevo (2,59 milijardi), zatim Monus iz Beograda (2,17 milijardi) koji je podneo zahtev za reprogram duga, PPT Namenska iz Trstenika (2,14 milijarde), Kompanija Borba (1,86 milijardi).Među najvećim dužnicima su i Lola livnica iz Beograda (941,6 milona dinara), Mera invest (910,5 miliona), Sloboda iz Čačka (863,4 miliona).
Veliki poreski dužanici su i Farmakom, Agroživ, Mitrosrem, Vujić Valjevo, Zekstra grupa, Kompanija Novosti, Komgrap, RTS, Fudbalski klub „Partizan“, Verano motors, Beohemija.
Vujić Valjevo duguje I gradu Valjevu I ceo slučaj naplate pokazuje da je od ovog dužnika gotovo nemoguće naplatiti bilo šta. Svojevremeno je ista Poreska uprava Srbije oglasila prodaju zemljišta ovog poreskog dužnika radi namirenja duga , ali je oglas volšebno samo nekoliko dana kasnije povučen.
Vamedia

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.