Ulice čekaju lepo vreme

imageSa prvim lepim danima u Valjevu počeće i gradjevinska sezona , a po najavama iz gradske Direkcije za urbanizam prva ulica koja će se raditi je Dimitrija Tucovića tačnije njen nastavak iz prošle godine. Grad nema još mnogo ulica koje može da uradi jer su sve ostale u privatnom vlasništvu.“ Sve ulice koje budu rešene u smislu imovinsko pravnih odnosa u ovoj godini naći će se u programu za narednu godinu „, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić.

Prva ulica od koje će početri radovi u ovoj godini trebalo bi da bude Ulica Dimitrija Tucovića. „ Tu je zatim ulica u Novom naselju , imamo nekoliko ulica gde mora prvo da biti uradjena kanalizacija kao što je slučaj sa ulicom iznad brane. Tu je i Dinarska u Poparama. Nakon toga nam preostaje presvlačenje postojećih“, kaže Jeremić.

Po njegovim rečima mnogo je više ulica u kojima je asfalt u lošem stanju nego onih koje bi trebalo tek uraditi. „ Mnogo je više takvih ulica. Tu je najpre deo Save Vujanovića od Vatrogasnog doma do stadiona . Tu je i Poparski put od dela koji je uradjen do prodavnice Europrom, Sindjelićeva u jednom delu i duple trake ulaz u Valjevo i ima tu još nekoliko ulica , ali videćemo kako će biti sa novcem . Mi smo imali prošle godine dosta toga u planu , ali mnogo toga je poplava poremetila“, navodi Jeremić.
Medju predvidjenim ulicama je i prva faza ulice Mirka Obradovića.
„ Trenutno je u toku preprojektovanje i po tome će se raditi samo jedna deonica , dakle jedna traka . Veće je donelo takvu odluku“, kaže jeremić.
Na pitanje Vamedie zašto se radovi razdvajaju i ulica ne uradi odjednom Jeremić nije znao odgovor. „ Tako je Veće odlučilo i to je pitanje za njih“,rekao je Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.