63 zaposlena bi napustila Bolnicu uz dobar socijalni program

imageMinistarstvo zdravlja sprovelo je anketu o zainteresovanosti zaposlenih u zdravstvu za raskid radnog odnosa. Prema sprovedenom upitniku u valjevskoj Opštoj bolnici 63 zaposlena su se izjasnila da su za raskid. Ipak u anketi se ne navode uslovi socijalnog programa tako da anketa sama za sebe ne govori mnogo..

Direktor Bolnice dr Dobrivoje Grujičićkaže da se čeka kadrovski plan za ovu godinu kako bi se znalo kakve su mogućnosti za zapošljavanje u Bolnici U cilju pripreme Plana racionalizacije u javnom sektoru i procene iznosa sredstava potrebnih za sprovođenje racionalizacije u oblasti zdravstva, kao i utvrđivanja što kvalitetnijeg socijalnog programa, u Opštoj bolnici je po zahtevu resornog Ministra sprovedeno izjašnjavanje zaposlenih zainteresovanih za raskid radnog odnosa. Prema sprovedenom anketnom upitniku, 63 zaposlenih se izjasnilo za raskid radnog odnosa.“ U ovoj anketi 63 zaposlena su se izjasnila za raskid radnog odnosa i tu je i medicinskoi nemedicinsko osoblje . Medjutim u toj anketi nema uslova socijalnog programa pa je nerealno govoriti da li bi se taj broj zaposlenih odlučio za raskid radnog odnosa i ako su uslovi loši. O socijalnom programu se još uvek ništa ne zna . Mi ćemo u svakom slučaju u ovoj godini primiti odredjeni broj mladih lekara i sestara , a koji će to broj biti zavisi od kadrovskog plana koji iz ministarstva treba da stigne ovih dana“, kaže dr Dobrivoje Grujičić.
Po njegovim rečima Bolnica za sada funkcioniše normalno kada je u pitanju postojeći broj zaposlenih , ali u nekim službama iskazana je i potreba za osobljem. „ To je pre svega služba ginekologije gde nam po procenama nedostaju još 2 lekara i 2 medicinske sestre . Dobra vest je da nam se vraća 10 lekara sa specijalizacije tako da će služba psihijatrije gde nedostaju lekari biti samim tim regulisana. Mi planiramo da pošaljemo još deset novih lekara na specijalizaciju . To je dugoročni interes ustanove. Za sada zaista radimo bez velikih smetnji“, kaže direktor Grujičić.
Grujičić smatra i da je nezahvalno unapred pretpostavljati kakva bi nova situacija sa zaposlenima mogla biti s obzirom da će sve biti mnogo jasnije kada socijalni program bude donet : „ Očekujem da ministarstvo ima takodje pripremljeno i rešenje za ustanove širom Srbije ukoliko se veliki broj zaposlenih u zdravstvu odluči na odlazak uz socijalni program jer anketiranje se ne odnosi samo na našu Bolnicu“.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.