U LDP-u uskoro moguće povereništvo

 

imagePo saznanjima Vamedie ovih dana u GO LDP-a trebalo bi da stigne i zvaničan papir o uvodjenju povereništva u Valjevu . Kako tvrdi izvor Vamedie poverenik LDP-a biće najverovatnije Žarko Kovač.

Na poslednje lokalne izbore održane 2012. godine LDP je izašao u koaliciji sa Srspskim pokretom obnove , a nakon ostvarenog izbornog rezultatat ova koalicija je osvojila tri odbornička mandata u Skupštini grada. Jedan mandat pripao je SPO-u , a dva odbornička mesta LDP-u. Odbornici LDP-a u Skupštini su Radmila Novaković , a na samom početku sa njom je u odborničkoj klupi sedeo i Žarko Kovač koji je nakon rekonstrukcije vladajuće većine postao zamenik gradonačelnika te je svoje odborničko mesto ustupio Draganu Mojsiloviću.
Odbornik Mojsilović je još uvek i prvi čovek LDP-a , ali po saznanjima Vamedie ne i zadugo jer je vrh ove partije doneo odluku da u Valjevu uvede povereništvo.
Vamedia podseća da se LDP svojevremeno pominjao u javnosti kroz informacije da jedna struja u ovoj partiji traži mesto u Gradskom veću . Kako tvrdi izvor Vamedie upravo ta nezadovoljna struja sa dobrom podrškom partijskih članova doprinela je tome da se razmišlja da GO bude rasformiran. Po poslednjim dešavanjima u Skupštini slobodno mesto u veću pripalo je SDPS-u Rasima Ljajića tačnije Mileni Dosković.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.