Šta je problem u selu Paklje ?

imageDok meštani sela Paklje tvrde da ne vide nijedan opravdan razlog zbog kog više od mesec dana nemaju vodu u valjevskom „Vodovodu „ navode da postoji više razloga

Jedan od njih su pojedini meštani zaseoka Selaci koji preusmeravaju vodu.

Nakon što je direktor Vodovoda Djordje Pavlović u izjavi za Vamediu odgovorio meštanima sela Paklje koji je jedan od razloga što nemaju vodu meštanin Dragan milivojević za Vamediu tvrdi da tako naveden razlog njima nije prihvatljiv. „ Mi mesecima nemamo vodu, voda nam se zavrće po 15, 17, 25 dana . Mi se inače snabdevamo prirodnim padom , a razlog što nemamo vodu je u radnicima Vodovoda i zato smo tražili da se uključi i policija . Ja tvrdim da nam vodu zvrću namerno. Poslednji put smo imali vodu 12. januara, pa živite Vi bez vode ako se to može“, izjavio je za Vamediu Milivojević.
Vladan Savković godinama zadužen za vodovod Kukalj sa koga se snabdeva selo Paklje kaže da je ceo vodovod uradjen pogrešno. „ Nekoliko sela na tom potezu rešilo je u jednom trenutku da dovede vodu sa izvorišta Kukalj u svoja domaćinstva . Negde 1973 godine postavljene su prve plastične cevi i pošlo se sa cevima od fi 160 milimetara pa se potom smanjuju na fi 140 i na Ora glavici gde je centralni rezervoar ulazi cev koja je fi 125 milimetara. Tu čak nije ni bio rezervoar već prekidna komora iz koje vode tri cevi , jedna za Gornje Leskovice , druga vodi ka Džolića kršu odakle se napajaju Bogatić , Lelić i Donje Leskovice. Tu nema problema sem nešto malo sa Bogatićem . Treća cev ide kroz Sušicu i zaselak Selaci gde je prekidna komora koja je rak rana celog sistema. U selu Donje Stubo nalazi se rezervoar Visoko iz koga idu tri cevi . Moram reći da tu ulaz ima cev od fi 63 milimetra , a izlaze tri cevi po fi 63 milimetra. i odatle se snabdevaju stubo, Paklje i Sandalj „ , objašnjava Savković.

Pored činjenice da cevi neprestano pucaju , a položene su mimo puta kroz livade pa je neke i teško pronaći pa navodi i da su svinjci i ovčarnici sagradjeni na primarnim cevima. Na konkretno pitanje Vamedie šta je sada problem Savković kaže : „ U delu Sušice ekipa koja održava vodovod pusti 600 santimetara vode u sekundi što je dovoljno za njih i ostatak se pušta na rezervoar Visoko. Medjutim u tom zaseoku Selaci postoje dvojica i bolje reći trojica meštana koji nam redovno obijaju rezervoar i vodu preusmeravaju sebi . Sijaset puta smo prijavljivali policiji komunalnoj inspekciji , ali do sada za ovih sedam godina nijedna osoba nije procesuirana . To je jedan od razloga što nemaju vodu . Drugi su cevi koje pucaju , a treći je kompletno loše uradjen cevovod „, kaže Savković.
Milivojević Dragan za Vamediu je izjavio da će tražiti od nadležnih da se ispitaju sve kaptaže na potezu od bazena do Ora glavice , a Savković kaže da nemaju ništa protiv toga . „ Svi oni imaju rezervoare koje pune , preko 400 rezervoara postoji. Mi smo ih savetovali da imaju rezervoar ,ali oni to neće, konkretno Milivojevići . „ Vodovod“ nikad nije imao novac za rekonstrukciju celog cevovoda. Mi ne možemo i nemamo ljudi da dežuraju i spreče preusmeravanje vode koje pojedinci rade . Obraćali smo se policiji , ali eto ništa , bez rezultata“, zaključuje Savković.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.