Skupština u Mionici 22. januara

imageSkupština Mionice biće održana 22. januara, a u opoziciji ostaju SPS i DS . SNS, očekivano, izmenio predizborni dogovor sa svojim koalicionim partnerima u svoju korist. Nakon posete Darka Glišića predsednika Opštine Ub i člana Izvršnog odbora SNS-a za zapadnu Srbiju ostalo je nejasno samo kome pripada jedan odbornik buduće vladajuće koalicije , da li SNS-u ili Novoj Srbiji?

Po prvi put u odborničke klupe Skupštine u Mionici najverovatnije već 22. januara sešće predstavnici SNS-a koji će zauzeti i mesto predsednika Opštine koje po najavi iz kampanje pripada Bobanu Jankoviću dok će njegov zamenik biti Milovan Tekić. Obojica iz SNS-a. Upravo u ovoj činjenici krije se i razlog što se Skupština i pored ubedljive većine pobedničke koalicije održava gotovo mesec dana nakon održavanja izbora . Sporenje je po saznanjima Vamedie nastalo upravo oko pozicije zamenika predsednika Opštine koje je po ranijem koalicionom dogovoru trebalo da pripadne Novoj Srbiji. Nakon što je juče Mionicu posetio i Darko Glišić funkcioner SNS-a situacija se smirila pa je kandidat NS prihvatio mesto predsednika Skupštine.
Nova vladajuća koalicija imaće 25 odbornika i to SNS 15, NS 7, SPO1, DSS1, SDPS 1. Nakon Glišićeve posete, po saznanjima Vamedie jedino je ostalo nepoznato kome pripada jedan od odbornika u toj koaliciji , i SNS i NS tvrde da je njihov, a praktično radi se o licu koje je ranije bilo član NS , a sada SNS-a.
Nova Srbija koja je u prošlom sazivu imala 13 odbornika , a SNS nijednog , sada će imati samo sedam iako upućeni u mioničke prilike zapravo tvrde da je najviše glasova koaliciji donela upravo NS.
Nakon ovakvog dogovora u opoziciji ostaju sa po sedam odbornika SPS i DS , partije koje su nakon prošlih izbora bile koalicioni partneri. Iako i jedni i drugi imaju zamerke za odredjena postupanja svi su izgledi po poslednjim izjavama vodećih kjudi ovih partija u Mionici moglo bi sada i da se razgovara o pomirenju.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.