Ruskinja najbrža do Bogojavljenskog krsta

imageNajbrža do Bogojavljenskog krsta danas je bila Ruskinja Tanzilija Muhamezijadova . Pored trke u kojoj je učestvovalo 49 plivača održan je I revijalni deo gde je učestvovao I princ Djordje Karadjordjević koji je za ovu priliku došao specijalno u Valjevo.

Iako se u hladnoj vodi reke Gradac čija je temperatura iznosila samo šest stepeni dok je van vode bilo samo za stepen toplije , našlo 49 spremnih plivača najbrža do Bogojavljenskog krsta stigla je Tanzilija Muhamezijadova inače trener fitnesa iz Rusije. Časni krst u vodu je spustio vladika Mulitin , a pobednica je nakon uspeha izjavila da je jako srećna . “ Dolazim iz grada Perma na Uralu, a u Valjevo sam došla u posetu kod ćerke koja je ovde zivi. Već godinama uoči Bogojavljenja u noći izmedju 18. i 19. januara plivam u Permu. Pošto sada nisam u svom gradu, a nisam mogla da propustim tradicionalno kupanje rešila sam da učestvujem na ovoj manifestaciji i drago mi je zbog toga. Inače, kada sam polazila iz Rusije za Srbiju, temperatura je kod nas bila – 40 stepeni”,rekla je novinarimaMuhamezijadova .
Plivanje za Časni krst odvioja se na deonici dugoj 33 metra u slavu godina Hristovog života ,a pored takmičarskog održan je I revijalni deo u kome je Gradac takodje prvi put u život preplivao I prnic Djordje Karadjordjević.
Pored samog plivanja brojni Valjevci prisustvovali su I kulturnoumetničkom programu u okviru koga je nastupilo I KUD Djerdan iz Valjeva.
Organizatori plivanja su Svetosavska omladinska zajednica , valjevska eparhija, Grad Valjevo i Plivački klub “Valis”.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.